Само преди около две седмици Световните рекорди на Гинес обявиха

...
Само преди около две седмици Световните рекорди на Гинес обявиха
Коментари Харесай

На колко години е най-старото живо куче в света

Само преди към две седмици Световните върхове на Гинес оповестиха кучето Спайк - чихуахуа на 23 години, за най-старото живо куче в света. Сега обаче се постанова върховете да бъдат обновени, защото най-старото живо куче се оказва, че е друго.
 Кучета, ревнивост и в действителност ли ревнуват домашните ни любимци
Ето за какво кучетата в действителност не ревнуват

Какво значи държанието им

Новият международен рекордьор се споделя Боби и е породист Rafeiro do Alentejo - порода, която има междинна дълготрайност на живота от 12 до 14 години. Въпреки това обаче Боби е към този момент на цели 30 години и по думите на стопаните му се усеща добре за възрастта си.

Кучето е живяло целия си живот със семейство Коща в село Конкейрош, покрай западния бряг на Португалия. Стопанинът му Лионел споделя, че го храни със същата храна, като тази на фамилията. " Между консерва животинска храна или парче месо, Боби не се колебае и избира нашата храна. " Леонел обаче прозорливо накисва храната във вода, с цел да отстрани по-голямата част от подправките.

Освен уплахата през 2018 година, когато е приет в болница, откакто ненадейно колабира заради затруднено дишане, стопанинът споделя, че Боби се радва на относително безпроблемен живот и има вяра, че тайната на дълголетието му е " спокойната и мирна среда ", в която живее.
 Кучетата и за какво се въртят в кръг преди да си легнат да спят
Защо някои кучета се въртят в кръг преди да си легнат

Наследство от техните предшественици

Годините обаче си споделят своето и Боби към този момент има проблеми с ходенето и влошено зрение, написа BBC. Въпреки това семейство Коща, което го дефинира като " уникален ", продължава да се грижи за домашния си любим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР