Само преди дни благоевградският парк "Македония " бе най-оживеното място

...
Само преди дни благоевградският парк "Македония " бе най-оживеното място
Коментари Харесай

Как един несъстоял се фестивал Милениум се превърна в запазената марка SOUTH WEST FESTIVAL -Благоевград и доведе над 10 000 зрители в парк Македония

Само преди дни благоевградският парк "Македония " бе най-оживеното място в региона. Новият музикален фестивал SOUTH WEST FESTIVAL-2022 докара в регионалния град кралицата на етно музиката Ищар, неповторимия Горан Брегович и обичани български звезди, които сътвориха незабравима лятна страст на над 10 000 фенове от Благоевград, региона и страната.

Първото издание на SOUTH WEST FESTIVAL, проведено от община Благоевград, взаимно с Bulgarian Live Music, регистрира възторг и ще се трансформира в запазената марка на регионалния град. Една победа, която извоюва с доста старания екипът на кмета Илко Стоянов.
Фестивалът бе наложително продължение на планиранияпо времето на някогашния градоначалник Румен Томовфестивал "Милениум ", който по този начин и не се организира, поради възбраните към пандемията и късия период на ръководството му, само че екипът Томов бе провел социална поръчка и имаше подписан контракт с реализатор.

Стойността на поръчката бе 333 333, 33 лева без Данък добавена стойност . Новоизбраният кметски екип, отпред с Илко Стоянов,трябваше да извърши контракта и да направи фестивал, който да коства на данъкоплатците в регионалния град, посочената в контракта на екскмета сума. След продължителни договаряния с определения реализатор на поръчката, се стигна до победния за община Благоевград резултат.

Оттук нататък SOUTH WEST FESTIVAL остава непокътнатата и самостоятелна марка за Благоевград.


Първото му издание бе сполучливо и сложи стремително начало на фестивал, умислен и основан да се трансформира в лятна традиция. На 25 и 26 юни над 10 000 благоевградчани и посетители на града пяха и куфяха с "Керана и Космонавтите “ и "Балканджи ", с обичаните си реализатори Любо Киров и Мария Илиева, приветстваха завладяващите бийтове на трип хоп групировката Mind Trips с вокалист Алекс Раева, любуваха се на неповторимите ритми на група „ Оратница “ и избухнаха с осъществяванията на Ищар и Горан Брегович.

За първи път при такова събитие общината генерира приходи , поради оповестения вход и цената на билетите, само че и обезпечи хиляди предложения за Благоевград и неговите поданици. Бяха поканени на фестивала компании, институции, сдружения и организации и техните чиновници в регионалния град. " Раздадохме доста предложения за жителите на града, въпреки всичко фестивала се организира поради тях, с парите от техните налози. В огромната си част купилите билети са туристи и посетители на Благоевград.


В никакъв случай обаче не сме ощетили хората, купили билети . За тях бе обособена обособена, заградена зона, най-близо до сцената и до изпълнителите. Осигурихме им опцията да следят концертите напълно от близо Останалите, без закупени билети, измежду които и чиновници на общинска администрация бяха обратно, отвън зоната.

„ Фестивалът беше сполучлив, успяхме да наложим наша марка фестивал, колкото и да не се харесва това на шепа хора, които още веднъж потеглиха да опорочават всяко положително нещо, протичащо се в този град. ".

Така от общината дадоха отговор на упреците, подхвърляни в мрежата, че някои хора са имали предложения и това било за сметка на тези, които са си купили билети. Доволни от организацията на първия по рода си фестивал в Благоевград бяха и изпълнителите, които споделиха, че Благоевград и неговата аудитория остават в сърцето им вечно.

Ищар поздрави кмета Илко Стоянов от сцената в парк "Македония "и благодари на публиката за сърцатото посрещане, Горан Брегович се раздаде на макс, мощно приветстван от хилядите си почитатели, които не стопираха да пеят с него известните му шлагери.
" Изключително наслаждение бе за мен да виждам по какъв начин се забавляват хората, които загърбиха делничните грижи и пристигнаха в парк "Македония ", с цел да се насладят на срещата с обичани реализатори и концертите онлайн. Адреналинът бе на макс и даже дъждът не прогони хилядите почитатели на хубавата музика. Факт е, че SOUTH WEST FESTIVAL към този момент е запазена марка и се трансформира в същински двудневен празник за Благоевград . Надявам да се трансформира в традиция и дълго чакано за всички събитие, по тази причина още от в този момент започваме подготовка за идващото лято, съобщи кметът на града Илко Стоянов.

П.Костов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР