Само по bTV говорят полицаите от зрелищния арест след гонка

...
Само по bTV говорят полицаите от зрелищния арест след гонка
Коментари Харесай

Пред bTV полицаите от зрелищния арест след гонка: Наложи се да респектираме водача с оръжие


Само по bTV приказват служителите на реда от зрелищния арест след гонка в столицата. Те преследваха и задържаха водач, който се оказа освен с отнета брошура, само че и с предходни прегрешения на пътя. Прокуратурата упрекна и задържа за 72 часа 32-годишния престъпно проявен Димитър Софрониев. Неговата спътница е разпитана.

24 часа след гонката и показния арест служителите на реда описаха детайлности за преследването на Димитър Софрониев и спътницата му.

Полицай Перфанов и Груев патрулират из квартал „ Надежда “. Изведнъж виждат автомобила, който притегля вниманието им със странното държание на пътя.

„ Премина доста рисково сред пресичащи пешеходци на пешеходна пътека с риск да ги блъсне. Мина сред двама. Привлече ни вниманието и тръгнахме след него. Забелязахме, че мина и на алено. Подадохме му светлинен и звуков сигнал от нашия автомобил, той обаче форсира, не се подчини, мина на още два светофара на алено, с доста рисковани обстановки за пешеходците, за колите “, споделя служителят на реда във Второ РПУ в София Асен Перфанов.

Искат подкрепление. Другият екип от служители на реда Русинов и Иванов блокират пътя на Софрониев в дребната еднопосочна уличка. Беглецът блъска два автомобила и по знамение се разминава от преден удар с друга кола.

„ Разпоредихме му високо и ясно да излезе с вдигнати ръце, той се държеше несъответстващо и продължи да не ни извършва разпорежданията “, споделя Асен Перфанов.

„ След като не спираше с първа и задна скорост и да блъска първата кола и патрулката, се видя, че няма да стане с положително. Трябваше да го респектираме с оръжието “, изясни мл. специалист Николай Русимов.


Когато четиримата служители на реда вадят револверите " Макаров ", мъжът се стресва и отваря леко стъклото, открехва и вратата. Това е моментът, който чакат униформените, с цел да влязат в автомобила.

„ Скочи на задната седалка и изяде нещо, до момента в който автомобилът към момента беше заключен. Наложи се да счупим страничните стъкла на автомобила. Те се оказаха доста здрави. не успяхме с револвера се опитахме, само че не не се счупи “, споделя Асен Перфанов.

„ След като едната врата беше към този момент отворена, пространството беше много малко. Задържаното лице се запъваше с краката си и беше малко по-трудно. Впоследствие отворихме и другата врата и съумяха повече чиновници да се включат в задържането “, изясни Калин Иванов - старши служител на реда.


Първа от колата е изкарана с белезници спътницата на Софрониев - Велислава Владиславова. При задържането пострадаха двама униформени.

Димитър Софрониев е прочут на полицията. Да кара без брошура не е първото му нарушаване на пътя. Също по този начин е осъждан за обир и опиати. Скоро е излязъл от пандиза.

Спътницата на Димитър - Велислава Владиславова ще бъде разпитана. Засега не е тествана за дрога. Още в колата е пробвала да замени мястото си с водача.

„ Момичето седна на кормилото и от самото начало споделяше - аз карах, той не е карал. А той нещо откъм гърба правеше, само че поради тъмните стъкла не можахме да забележим какво се случва “, споделя мл. специалист Николай Русимов.

„ Даже ми направи необичайно усещане, че тя даваше газ и самата кола продължаваше да удря и другите коли, което граничи с полуда, не знам може би, тъй като и тя беше несъответстваща “, спомня си Груев.

Полицаите от Второ районно са с дълъг стаж в системата. Признават обаче, че такива гонки и такова смело държание на пътя не се вижда всеки ден.

Полицаите дадоха отговор и на мненията на хората в обществените мрежи, че за употребявали несъразмерна мощ и са блъскали вратите на колата.

„ Хората обръщат доста повече внимание на вратата на автомобила, в сравнение с действието, което е направило въпросното лице “, счита Перфанов.

„ Ако беше станало нещо по-лошо - нямаше да обръщаме внимание на aвтомобила, на вратите или по какъв начин са работили служителите на реда “, добави Груев.

Редовите служители на реда, които са на улицата всеки дни и са изложени на всевъзможни опасности, приканват за бързо правораздаване и ефикасни присъди за водачи, които отхвърлят да бъдат тествани за опиати.

На фона на ежедневните произшествия с пияни и дрогирани на пътя, опитните чиновници на реда поучават младите водачи:

„ Да възпитаваме младото потомство малко по-смирено, да не си мислят, че всичко, както хвърчи се яде “, споделя Русинов.

Униформените се надяват и на по-добро съоръжение като палки, спрейове, фенери, ръкавици против ножове и уреди за разтрошаване на прозорци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР