Само от правителството зависи икономическата криза да не прерасне в

...
Само от правителството зависи икономическата криза да не прерасне в
Коментари Харесай

Радев: Само от правителството зависи икономическата криза да не прерасне в политическа

Само от държавното управление зависи икономическата рецесия да не прерасне в политическа на фона на редица митинги, съобщи президентът Румен Радев. Държавният глава разяснява и нарасналата цена на газа с 14 на 100 с думите, че ценовата политика на " Булгаргаз " е отвън икономическата и управническата логичност.

Обявеното през вчерашния ден повишаване на газа за май от " Булгаргаз " с близо 14% президентът Румен Радев разяснява като неразбираема ценова политика.

" Тя е отвън икономическата и управническата логичност. Да разгласяваме планирани цени за юни и за юли, а чак в средата на май да излиза наяве каква е цената за месец май. Бизнесът и потребителите желаят да има предвидимост. Надявам се тази предвидимост да бъде обезпечена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дълготрайна политика ", съобщи президентът Румен Радев.

Радев не е известен от кабинета за сделките за газ с Америка.

" Най-важно е държавното управление да уведомява българските жители и българския бизнес, с цел да има правилна политика, да има предвидимост и хората да калкулират своите разноски ", добави президентът.

Според президента Румен Радев все по честите митинги демонстрират задълбочаващо се съмнение към държавното управление.

" Кризите, в които се намираме, са тежки - тежка икономическа, обществена рецесия, само че най-важното е да не се позволява рецесия на доверие, тъй като никое държавно управление не може да води страната в тежки рецесии при недостиг на доверие. Тези митинги значат, че този недостиг се задълбочава и единственото стабилно решение е открит, градивен разговор, в който да се чуят и почитат мненията на всички страни ", съобщи Румен Радев.

На въпрос на Българска национална телевизия дали предстоят предварителни избори президентът отговори:

" Единствено от политиката на държавното управление зависи тежките икономическа и обществена рецесии да не ескалират в политическа ", сподели още Румен Радев.

Държавният глава разяснява това откакто даде старт и награди в част от самодейност " Спортувай с президента ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР