Само няколко месеца след голяма вълна от съкращения, компанията планира

...
Само няколко месеца след голяма вълна от съкращения, компанията планира
Коментари Харесай

Spotify съкращава 200 служители от звеното си за подкасти

Само няколко месеца след огромна вълна от съкращения, компанията възнамерява нов кръг от съкращения

Емил Василев преди 5 минути 9 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 13:13 | 03.06.2023

„ Се таа брат “ е повода съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

IT НовиниСветлин Желев - 20:18 | 01.06.2023

Ще блокират торент уеб страницата Zamunda след решение на съда

ХардуерСветослав Димитров - 19:16 | 30.05.2023

Започнаха продажбите на Huawei Watch 4 и Watch 4 Pro – първият в света часовник, който може да мери кръвната захар

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Spotify разгласи през днешния ден, че ще редуцира към 200 чиновници, или към 2% от работната си мощ като част от напъните за смяна на метода, по който стрийминг компанията работи в партньорството си с водещи подкастъри от целия свят.

През 2020 гoдина световната работна мощ на Spotify е била 8359 души, съгласно подадена информация от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища, като 4332 от тях са били в Съединени американски щати.

Съкращенията бяха оповестени от Сахар Елхабаши, вицепрезидент на Spotify, в известие до чиновниците. На засегнатите ще бъдат обезпечени „ великодушни компенсации “, сподели той.

Елхабаши съобщи, че „ фундаменталният завой от по-еднообразни оферти ще ни разреши да поддържаме по-добре общността на създателите “.

През последните 3 години Spotify похарчи доста средства за разширение на звеното си за подкасти. От 2020 година насам Spotify е похарчила 493 милиона евро, за четири 4 придобивания в региона на подкастите, съгласно подадена информация от Комисията по скъпите бумаги и тържищата.

През 2019 година Spotify направи огромен залог на подкастите и по-специално на извънредното наличие. Компанията закупи някои известни подкаст мрежи като Parcast и Gimlet Media. Този ход към наличието от първа страна беше безценен, защото компанията похарчи към 200 милиона $ за Gimlet Media и 56 милиона $ за Parcast.

Като част от това известие Spotify показа някои индикатори за бизнеса си с подкасти. Компанията оповестява, че сега в Spotify има 100 милиона слушатели на подкасти в 5 милиона излъчвания. Приходите от подкаст реклама също са отбелязали висок двуцифрен растеж от 2021 до 2022 гoдина.

„ Като се имат поради тези заключения и лидерската ни позиция, неотдавна започнахме идващия стадий от нашата тактика за подкастите, която е ориентирана към даване на още по-голяма стойност за основателите (и потребителите). Това стартира с максимизиране на потреблението от голямата публика, която създадохме посредством нововъведения във формата и гарантиране, че повече основатели на повече места реализират триумф. “

пише Елхабаши в своето известие

Миналата година Spotify анулира 11 подкаста и редуцира част от личния състав си. Компанията най-вероятно е избрала да анулира едва представящите се излъчвания, с цел да се концентрира върху шлагерите и да освободи място за някои нови излъчвания. Днешният ход е по-значим и може да докара до значими промени в тактиката за автентично наличие на Spotify през идващите месеци.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР