Само няколко часа преди очакваното спиране на работа на правителството

...
Само няколко часа преди очакваното спиране на работа на правителството
Коментари Харесай

Камарата на представители одобри компромиса за финансиране на правителството на САЩ

Само няколко часа преди предстоящото прекъсване на работа на държавното управление на Съединени американски щати републиканците и демократите в Конгреса подписаха изненадваща договорка за финансиране на администрацията. 
Изненадващо в събота Камарата на представители гласоподава с голямо болшинство от двете политически партии консенсусен законопроект за краткосрочно финансиране, който ще разреши на администрацията да продължи работа за още 45 дни. Законопроектът беше подсилен с гласовете на 209 демократи и 126 републиканци, а срещу него се оповестиха 90 конгресмени от републиканската партия и един демократ, който изясни вота си с неналичието на помощ за Украйна. 
" Беше мъчно, само че се справихме ", сподели след гласуването ръководителят на Конгреса Кевин Маккарти. Той добави, че законопроектът включва 16 милиарда $ федерална помощ за справяне с вредите от бедствията, която президентът Байдън изиска през лятото. Проблемите с финансирането на държавното управление пристигнаха, откакто републиканците в Камарата на представителите се пробваха безрезултатно да одобряват законопроект за краткотрайно финансиране, който съдържа детайли от консервативната политика във връзка с сигурността на границите и съкращенията на разноските. 
Националният дълг доближи 33 трилиона $ за първи път в историята по-рано през септември, което ускори опасенията измежду консерваторите, че държавните разноски са отвън надзор. 
БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg