Само ние браним палестинците, това е каза турският президент Реджеп

...
Само ние браним палестинците, това е каза турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Само ние браним палестинците

Само ние браним палестинците, това е сподели турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва.

Държавният глава е коментирал обещанието на израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и за анексия на Западния бряг на река Йордан.

Нетаняху даде обещание да анексира елементи от Западния бряг през идните месеци

"Планът на Тел Авив заплашва суверенитета на Палестина и е в прорез с нормите на интернационалното право. Целият свят е загърбил палестинците. Само нашата страна е на тяхна страна и пази този изстрадал народ. Ние няма да позволим палестинските земи да бъдат отнети. Намеренията на Израел са предизвикателство към целия свят ", безапелационен е бил президентът на Турция, представен от израелската редакция на нюзру.

По думите на Ердоган Храмовият рид (където се намират останките от Храма на Соломон и джамията "Ал Акса ") е принадлежал и на юдеите, и на мюсюлманите.

Една от главните точки в програмата на държавното управление на Нетаняху е била анексията на част на Западния бряг на река Йордан. Осъществяването на този проект това би означавало завършек на очакванията на палестинците за лична страна.

Решение на Организация на обединените нации от 1947 година е предвиждало основаване на две страни в историческата област Палестина – еврейска и мюсюлманска. След споразуменията от Осло (1995 г.) палестинците е получила необятно самоуправление в регионите на Западния бряг (в региона на Мъртво море и границата сред Израел и Йордания) и Ивицата Газа (по брега на Средиземно море)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР