Само на базата на внесения сега бюджет дефицитът за тази

...
Само на базата на внесения сега бюджет дефицитът за тази
Коментари Харесай

Борисов предупреди българите, прогнозата му е повече от мрачна

Само въз основата на импортирания в този момент бюджет дефицитът за тази година се планува да бъде 4.1 на 100, само че това не е същинската цифра, тъй като в края на предходната година бяха изписани като касов разход над 2 милиарда лева и евентуално ще стигне до към 6 %, сподели пред публицисти Кирил Ананиев от ГЕРБ на специфична конференция.

По думите му това е първото българско държавно управление, което няма своя стратегия. Имам 30 години стаж в МФ и нямам спомен бюджетът да се прави по този метод, като изключим 1997 година, когато се правеше бюджетът всеки месец. Не бих желал да се връщаме към тази остаряла процедура, добави той.

Редом с него са водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Томислав Дончев и Делян Добрев. 

" За първи път в историята ми се случва да гледаме бюджет за по 2-3 месеца ", разяснява първоначално Бойко Борисов.

" Не помним такава рекордна инфлация от 2008 година насам. Идва безсистемно харчене на пари, а това е рисково ", сподели на собствен ред Делян Добрев.

" Има терзания, че политиката на държавното управление ще е да размени финансирането от Европейския съюз (ЕС) с дългово финансиране ", сподели пък Томислав Дончев.

" Всички като се изключи Кирил (бел. авт. Кирил Ананиев) са " просто Киро " и са младежи и мъчно се ориентират, то поради това аз съм задължен да предупредя българите - когато се усетите и разберете защо става въпрос след тези обилни тържества, ще се усетите на 50 милиарда дълг и всеки идващ ще ви стиска колана и ще ви предлага постни пици.

Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво за това, което сторихме ", сподели водачът на ГЕРБ. 

" На тези млади момчета желая да им кажа - за два месеца ви изчезнаха 4 милиарда от сметките? Та вие откраднахте 4 милиарда? Ами, в случай че са 8? Защо тихомълком взимате задължения по половин милиард всяка седмица? ", попита някогашният министър председател новите ръководещи. В момента се дават пари на калпак без безусловно никаква политика ", безапелационен бе Борисов.

" И отново да предупредя българите - задълженията ще станат толкоз огромни, че Еврозоната въобще няма да им е приоритет. Само лихвите на година ще ни бъдат половин милиард. Когато се усетите, ще е доста късно. Вече всеки си гледа единствено сметките за тока. Смъртността от Коронавирус е огромна, но гладът е по-силен от ковида.

Хората се чудят по какъв начин да оцеляват! Инфлацията в магазините мина 30%, горивата гонят 3 лв., сметките са чудовищни, общините почнаха да стопират уличното осветяване. 

Схемата на новия кабинет е ясна - задължения, разпределяне на пари на калпак и до момента в който издържим, пък другите да се оправят след това ", заключи Борисов.

" Как Русия няма да си разрешат такова изявление за НАТО и България, като нашият главнокомандващ разгласи, че Крим е Руски. Забравихте ли това? То е добре записано.

Чух, че завиждаме на триумфите на Кирил Петков - в противен случай! Адски се радваме. Ние също живеем в България и желаеме страната да е добре ", сподели Борисов.

Бившият министър председател заприказва и за контракта за добросъседство със Северна Македония и разгласи, че още по негово време в документа е било записано, че " двете страни няма и няма да имат териториални искания към другата страна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР