Само легитимно избраният парламент може да излъчи устойчиво правителство, с

...
Само легитимно избраният парламент може да излъчи устойчиво правителство, с
Коментари Харесай

Румен Радев: Само легитимен парламент може да демонтира порочния управленски модел

Само законно определеният парламент може да излъчи стабилно държавно управление, с което да стартира демонтажът на порочния управнически модел.

Това съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите си с Обществения съвет към Централната изборна комисия (ЦИК) . Срещата е третата в границите на оповестените от президента съвещания за образуване на безвредни избори напролет на тази година.

Припомняме, преди два дни президентът организира серия съвещания със здравни управляващи, по-късно със здрави експерти, а през вчерашния ден беседва и с кметове на дребните общини.

Държавният глава уточни, че консултациите се организират за намиране на рационалния метод за осъществяване на предизборна акция и парламентарни избори , които да подсигуряват правото на избор на всички хора у нас и зад граница, който ще се организира и в комплицирана пандемична конюнктура, поради което би трябвало да се подсигурява и здравето на хората.

За нас е извънредно значимо вследствие на консултациите да се вземат верните решения, които да подсигуряват високо доверие в изборния развой , в това число и здравни ограничения, тъй че да има една удовлетворена изборна интензивност и законен парламент, безапелационен бе президентът.

Трябва да се направи по този начин, че да има доверие в машинното гласоподаване, значимо е да има бистрота и надеждност в процеса по одит и узаконяване на машините за гласоподаване, акцентира Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР