Само косвени и оскъдни са доказателствата срещу Ивайло Борисов-Ториното и

...
Само косвени и оскъдни са доказателствата срещу Ивайло Борисов-Ториното и
Коментари Харесай

Ивайло Борисов - Ториното остава в ареста заради отвличането на Адриан Златков

Само косвени и нищожни са доказателствата против Ивайло Борисов-Ториното и другите трима упрекнати, че са помагачи за отвличането на Адриан Златков. Софийският градски съд ги остави в ареста. Гледането на ограниченията стартира нощес, а съдът разгласи решението си през днешния ден.

София

Според отбраната, сходно отсрочване на решението е казус. Така и не беше обявена повода по тази причина през днешния ден. А другояче претекстовете, с които четиримата обвинени остават зад решетките:

Съществува заплаха арестуваните да се укрият и да окажат въздействие върху очевидци по делото, както и да укрият доказателства. Освен това данните по делото демонстрират, че двама от обвинените постоянно напущат страната. Според съд тезата на прокуратурата досега се гради най-вече на съвпадения.

На излизане от правосъдната зала Ивайло Борисов изглеждаше очевидно обиден. Ториното упрекна основния секретар, че е предложил на част от обвинените да станат предпазени очевидци.

В правосъдната зала стана ясно, че доказателствата за съпричастност и помагачество на този стадий са косвени и незадоволителни. Съдия Даниела Талева добави още, че в случай че не бъдат събрани нови такива, ще се стигне до оправдателна присъда. Извън залата Ивайло Борисов дефинира обвиняването като цялостен парадокс.

Ивайло Борисов - Ториното: Вчера на момчетата основният секретар им е предложил покупко-продажби. - Кои момчета? Мартин Марков, участва в залата, питайте го и него. - Какво ви сподели? Да ме подреди по това дело и ще го изкара в Швейцария и ще го направи предпазен очевидец. Питайте основния секретар.
Защитникът на водача на Ториното - Мартин Марков удостовери, че на клиента му е предлагано от обвинен да стане предпазен очевидец.
юрист Кристиан Мирчев, бранител на обвинения Мартин Марков: Каза лица от доста високо равнище в Министерство на вътрешните работи. Това му бяха думите, които показа пред мен. В подмяна да свидетелства против други обвинени. Като не са били съответни какво тъкмо се желае от него. Той е останал с такова усещане, че се приказва за Ивайло Борисов.
От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха сходни изказвания и обявиха, че следствието продължава.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Аз не знам за такова нещо. Не имам вяра, че е направено такова нещо. Тези са съдействали или каквото са правили, това ще стане ясно, не желая аз да съм този, който споделя какво вършат, само че се надявам да стигнем до края.
Според прокуратурата, Ториното и водачът му са обезпечили " Шкода " -та, с която е отвлечен Адриан Златков и " Опел " -а, с който след това е бил превозен. В залата стана ясно, че на 22 август Ториното и неговият водач са закарали в сервиз " Шкода ", с цел да затъмнят стъклата. Според обвиняването точно това е колата, открита опожарена дни след отвличането.
юрист Мариана Тодорова, бранител на Ивайло Борисов-Ториното: По делото няма данни, колите и през вчерашния ден ви ги диктувах, те са с разнообразни регистрационни номера.
Според прокуратурата, други двама обвинени Здравка Стефанова и Георги Джамбазов са набавяли и зареждали сръбски SIM карти, двамата обезпечили и мобилни телефони за договарянията. Картите купили от магазин в Димитровград.

Една част задействали на 8-и август, а другата на 6-и септември. Според обвиняването в деня на предаване на откупа час по-рано, автомобилът на Стефанова и Джамбазов е бил засечен в региона на Автомагистрала " Тракия " покрай мястото, където са предадени парите.

Защитата ще апелира решението на съда на 8 февруари пред Апелативния съд. Ако виновността за помагачество при отвличането се потвърди, арестуваните могат да получат сред 7 и 15 години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР