Само една енергична разходка седмично значително намалява риска от преждевременна

...
Само една енергична разходка седмично значително намалява риска от преждевременна
Коментари Харесай

Невероятните ползи на енергичната разходка

Само една енергична разходка седмично доста понижава риска от преждевременна гибел от сърдечен удар или рак, написа Агенция Франс Прес.
Мащабно проучване в Съединени американски щати заключава, че хората, които се разхождат пламенно сред 10 минути и 1 час седмично, понижават с цели 18 % шанса за преждевременна гибел спрямо тези, които не се движат , добавя БГНЕС.
Изследването е следило близо 90 хиляди души в продължение на 10 години и резултатите са оповестени в British Journal of Sports Medicine.
Още по-впечатляващо отражение на здравето давали по-редовните занимания с умерена физическа интензивност.
Хората, които правили умерена физическа интензивност най-малко 2,5 до 5 часа седмично, като интервалите не би трябвало да са по-кратки от 10 минути всеки, намалявали шанса за преждевременна гибел от сърдечни заболявания и рак с 31 % по отношение на хората, които не се движат.
Този % се покачва съвсем до 50, когато физическата интензивност е сред 5 часа и 25 часа на седмица, макар че особено за сърдечно-съдовите болести, нарастването на интензивността над 5 часа седмично не дава отражение.
Поради неналичието на време за продължителни разходки, лекарите предлагат и други интензивности, които форсират пулса и карат сърцето да бие по-силно, като тичане и колоездене.
Изследователите предизвестяват, че изследването им е основано на данни от самонаблюдения на изследваните хора и разчита на коректността на подаваните от тях данни, което е негова уязвимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР