Само един от общо деветима арестувани ще отговарят заради расистките

...
Само един от общо деветима арестувани ще отговарят заради расистките
Коментари Харесай

МВР успя да издири само един расист със свалени гащи

Само един от общо деветима задържани ще дават отговор поради расистките прояви на мача България-Англия в понеделник, оповестиха от прокуратурата. Става дума за 18-годишния Ц. Гечев. За него има задоволително доказателства, че направил безчинство, настояват проверяващите. Той е показвал междинен пръст, нацистки привет с изпъната напред дясна ръка и на два пъти си е свалил долнището на спортния екип, показвайки задните си елементи към терена. Районната прокуратура в София квалифицира дейностите му като такива с изключителна смелост и цинизъм. Повдигнато му е обвиняване за така наречен тежко безчинство.

18-годишният обвинен е задържан за 72 часа. Той към този момент е осъждан, а последната му демонстрация е в границите на изпитателния период на предходната присъда. Очаква се в сряда съдът да реши дали младежът да бъде арестуван за непрекъснато.

Освободени са останалите осем задържани при " огромна " интервенция на столичната полиция от сряда. За тях наблюдаващият прокурор не е намерил задоволително доказателства, че са направили закононарушение. Материалите за тях са върнати на полицията, която ще реши дали да им наложи санкции по закона за футболното безчинство.

Веднага след мача в понеделник вечерта бе пуснато известие, че всичко е минало без катастрофи.

Министерство на вътрешните работи стартира да търси футболните почитатели едвам откакто изцепките им на стадион " Васил Левски " бяха разказани от всички огромни медии освен във Англия, само че и по света, което раздразни премиера Бойко Борисов. Той неотложно изиска (и след това получи) оставката на шефа на БФД Борислав Михайлов – не поради загубата от 6:0, а тъй като България е на челните страници на непознатите медии като расистка страна поради " група олигофрени ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР