Само допреди десетина години любимият телефон на бизнеса беше Blackberry.

...
Само допреди десетина години любимият телефон на бизнеса беше Blackberry.
Коментари Харесай

Сигурност и производителност над всичко


Само допреди десетина години обичаният телефон на бизнеса беше Blackberry. Дори американският президент ползваше такова устройство. И имаше за какво - главното условие за доста мениджъри и политици е сигурността на връзките и на устройството, а в тази сфера марката дълги години беше безспорен водач. Сега марката, създавана под извънреден лиценз от TLC, желае да възвърне тези си позиции с модела KEY2, определян от специалисти като може би най-сигурния на пазара. В композиция със моден дизайн, експедитивност, фантастична физическа клавиатура и доста добра батерия смарт телефонът ще завоюва освен почитателите на именития бранд, само че и тези, които не обичат да пишат на тъчскрийн и желаят нещо друго от прекомерно еднообразно изглеждащите днешни смарт телефони.

След като дълги години моделите на Blackberry работеха със личната си операционна система, KEY2 към този момент е с Android, както и предшественикът му KEYone. TCL и Blackberry Mobile са работили интензивно да придадат същинско премиум чувство на телефона. Дизайнът залага на повсеместен алуминиев корпус, а дисплеят е 4.5 инча LCD с резолюция 1620x1080 - въпреки да е по-малък от днешните над 6-инчови екрани, в тази ситуация на KEY2 е изцяло задоволителен и първокласен за работа и развлечение. В долната част е извънредно комфортната Qwerty клавиатура, която е една от притегателните страни на KEY2. Писането на нея е бързо и без неточности даже и за хора с огромни пръсти. Предната камера употребява двоен 12-мегапикселов датчик, което оказва помощ доста за нарастването на картината, и се оправя добре във всевъзможни обстановки. Селфи камерата е 8 мегапиксела.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък

Отстрани с изключение на бутона за включване и за надзор на звука е подложен и така нареченият convenience key на Blackberry, който е програмируем и може да бъде надъхан през него да се пуска безусловно всичко - приложение, помощник, камера, музика и така нататък Батерията пък е 3500 mAh и с помощта на оптимизациите на Blackberry устоя даже над 2 дни при умерена приложимост.

Всъщност продуктивността е в центъра на модела на Blackberry. За задачата KEY2 e задвижван от процесор Qualcomm Snapdragon и 6 GB RAM. Софтуерът е Android 8.1 Oreo, само че TCL и BlackBerry Mobile прибавят редица функционалности, свързани със сигурността.

Защитата на данните в Blackberry KEY2 започва още при процеса на произвеждане, когато всеки процесор е интегриран с неповторими за всяко устройство криптографски ключове. Когато потребителят включва телефона си, всеки хардуерен съставен елемент е проверяван за външна интервенция. Ако някой от тях не мине тестванията, KEY2 изобщо няма да се включи.

Всичко обвързвано със софтуерната сигурност в модела се върти към платформата на Blackberry DTEK. През нея притежателят на телефона следи посредством обособени образни индикатори какъв брой предпазено е устройството и къде може да се трансформират настройките, в случай че има потребност. Например демонстрира кое приложение какви датчици в смарт телефона употребява.

DTEK прави мониторинг на операционната система и приложенията, с цел да предотврати евентуални опасности за данните на потребителя.

Друга добавка от страна на TCL и Blackberry Mobile към TCL е цялостното криптиране нa цялата вътрешна памет, а не на обособени файлове. За да се получи достъп до каквото и да било на телефона, е нужна ключова дума.

Друга функционалност на Blackberry е Locker, която е предпазена с ключова дума или отпечатък директория, в която потребителят резервира избрани приложения и файлове, до които единствено той има достъп. Така, ако би трябвало да дадете телефона си на другар или устройството попадне в непознати ръце, най-важната му информация постоянно ще остане предпазена.

Blackberry KEY2 предлага всичко нужно за бизнес и елементарни консуматори, които слагат продуктивността и сигурността преди всичко.

Смартфонът е на пазара в България от 7 юни. Наличен в мрежата на А1 за 36.99 лева на погашение и 739.99 лева в брой с проект A1 ONE Unlimited 5XL.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР