Само ден след публикацията на агенция BulNews за крадливите цигани,

...
Само ден след публикацията на агенция BulNews за крадливите цигани,
Коментари Харесай

Ефектът BulNews! Прокуратурата във Враца най-после започна да работи по случая с кражбите в Тишевица

Само ден след обявата на организация BulNews за крадливите роми, които тормозят жителите на село Тишевица, Районна прокуратура във Враца е почнала цялостна инспекция.



Въпреки импортираната още в края на август тъжба в обвиняването от хора, станали жертви на кражбите, държавното обвиняване се зае със случая едвам през днешния ден.
Предстои цялостна инспекция на малолетните деца от селото. В подадената тъжба в Районна прокуратура-Враца срещу общинска работа „ Закрила на детето” са изложени недоволствата от престъпното държание на децата, известни в Тишевица като „ Седмаците “, които са правили закононарушения в селото.
Припомняме, че с медията ни се свърза обезверена жена, търсеща помощ за разрешаване на казуса, защото досега нито една институция не е съумяла да се оправи с него.
Тя показа, че въпросните момчета са братя, на 9, 10 и 11 години. В фамилията са 8 деца, като през седмицата за тях се грижи майка им, а бащата работи в София и се прибира събота и неделя. Учат в приблизително учебно заведение „ Климент Охридски “ в Тишевица, където също основават проблеми.
Жената описа пред наш кореспондент, че първоначално ромите почнали с дребни обири на зимнина, само че от 20 дни закононарушенията са зачестили, като през това време те разрушили над 15 къщи.
По нейни думи, всеки месец те вземат пенсията на стара жена и я заплашват, като последния път единият даже е носил тръба.
За осъществяване на инспекцията са дадени съответни инструкции и период за осъществяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР