Само ден ни дели от началото на седмото издание на

...
Само ден ни дели от началото на седмото издание на
Коментари Харесай

Sofia Open: Григор започва срещу труден съперник; попадна в половината на Синер

Само ден ни дели от началото на седмото издание на Sofia Open, а тази година българската аудитория ще може да се наслаждения на изявите на първата ни ракета Григор Димитров. Гришо се завръща на шампионата за пръв път от 2017-та година, когато завоюва трофея, надигравайки Давид Гофен в конфликта за трофея. За да повтори това си постижени обаче, то Григор ще би трябвало да потрудни съществено, тъй като ще би трябвало да премине през серия от съществени противници.

Българинът е подложен под номер три и ще почива на старта, а във втори кръг го чака конфликт с един всред Микаел Имер (номер 100) и Иля Ивашка (номер 59). Досега Димитров в никакъв случай не е играл против шведа, до момента в който с беларусина са си разменили по един триумф. Любопитна детайлност е, че въпросните състезатели са в отлична форма, откакто Ивашка прогресира до осминафиналите на US Open, до момента в който Имер тази седмица прогресира до финалната осмица на конкуренцията в Мец. Евентуална победа пък евентуално би означавала, че някогашният първенец ще премери сили с един от най-талантливите млади играчи, а точно Холгер Руне.

В същата половина също по този начин попадна двукратния притежател на трофея Яник Синер, който може да бъде противник на родния ни представител във етапа на полуфиналите, като в четвъртината на италианеца дебнат и звезди от ранга на Стан Вавринка и Фабио Фонини, които ще се сблъсъкат още на старта. Сред възможните опоненети във финала за нашия съотечественик са Пабло Кареньо Буста, Лоренцо Музети и Джак Дрейпър.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР