Само чух огромен тътен, най-големите дървета тръгнаха отгоре и стана

...
Само чух огромен тътен, най-големите дървета тръгнаха отгоре и стана
Коментари Харесай

Свидетел на свлачището до Албена: Чуваха се викове, жената била затисната между два фризера

" Само чух голям екот, най-големите дървета потеглиха от горната страна и стана голямо свлачище, несъмнено 300 кубика и повече. Целият път е покрит, заведението също е затрупано напълно и двамата притежатели на магазинчето. Слава Богу, са ги извадили живи ". Това описа пред Би Ти Ви Евгени Цонев като очевидец на свлачището край " Албена “. Той е на отмора в курорта.

" Не оповестяват за други затрупани, не разбрах за притежателя на ресторанта, може да не  е бил тук толкоз рано. Има на място полиция, отцепен е регионът, кола за спешна помощ пристигна. Ние започнахме да оказваме помощ незабавно, до момента в който дойдат те, чувах се от вътрешната страна крясъци, много затрупани бяха, само че са ги избавили, което е добре “, добави той.

Двама души бяха изкарани живи от затрупано от свлачището заведение. Свидетелят сподели още, че преди 10-15 години е имало свлачище на същото място. Двамата затрупани при новото свлачището сред Балчик и курорта " Албена " – мъж и жена, към този момент са изведени от избавителните екипи и са превозени за лекуване в лечебни заведения в Добрич и Варна, оповестиха от община Балчик. Според лекарите, няма заплаха за живота им.

Жената е потърпевша малко по-тежко и е в потрес. Има пострадвания по краката, защото е била затисната сред два фризера. За благополучие, заведението таман е отваряло порти и не е имало други гости в него. Към 13.00 часа екипите разчистваха и самия път, с цел да могат хората, които се намират на плажа сред курортния комплекс " Албена " и Балчик, да могат да изоставен в края на деня с колите си. Освен заведението, са затрупани коли и каравани, съобщи Българска национална телевизия.

" Говорих със притежателя на бунгалата. Той загатна, че може да е от остарял тръбопровод в изоставена постройка от горната страна, не е изключено водата, която е текла, да е компрометирала скалата. Целият регион тук е свлачищен, не знам по какъв начин разрешават въобще да има туристи тук “, сподели още очевидецът Евгени Цонев.

Продължават огледите на полицията. Предстои евентуално да се затворят и всички останали заведения в съседство, защото от пожарната имат опасения за нови свлачища в региона.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР