Само част от населението на Европейския съюз ще бъде имунизирано

...
Само част от населението на Европейския съюз ще бъде имунизирано
Коментари Харесай

Ваксини за цялото население на ЕС ще има през 2022 година

Само част от популацията на Европейския съюз ще бъде ваксинирано против новия ковид преди 2022 година, оповестиха дипломати от Европейски Съюз по време на вътрешна среща, съобщи „ Катимерини “.

Причината е, че имунизациите, които блокът обезпечава, може да не се окажат ефикасни или да не бъдат създадени в задоволително дози. До момента са резервирани 1 милиарда броя от общо три производителя на препарат срещу COVID-19. Водят се договаряния за покупката на още 1 милиарда флакона от други компании. Европейската общественост е с население от над 450 млн. души.

„ Няма да има задоволително дози ваксини за цялото население преди края на 2021 година “, съобщи представител на Европейската комисия, представен от „ Ройтерс “.

По-рано от Европейски Съюз обявиха, че достъпът до имуннизационните серуми ще бъде стеснен „ по време на началните стадии на внедряване “, само че към момента не е ясно какъв брой дълго ще продължи първата фаза от този развой.

Възможно е първите дози да са налични при започване на идната година. Комисията прикани държавните управления на 27-те страни членки да разработят проекти за имунизация, които дават приоритет на уязвимите групи - здравни служащи, възрастни хора, както и такива с хронични болести.

Документ от месец юли, координиран от Европейска комисия и страните, споделя, че най-малко 40% от популацията на блока би трябвало да бъде имунизирано в границите на първата фаза.

До момента са договорени дози от препаратите на AstraZeneca, Johnson & Johnson и Sanofi. Водят се договаряния с CureVac, Moderna и Pfizer.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР