Само бизнес оператори или доставчици на услуги, регистрирани по реда

...
Само бизнес оператори или доставчици на услуги, регистрирани по реда
Коментари Харесай

Ще купуваме храни онлайн само от регистрирани търговци


Само бизнес оператори или снабдители на услуги, регистрирани по реда на Закона за храни те ще могат да оферират храни от разстояние. Това планува Проект на Наредба за характерните условия при търговия с храни от разстояние,  Тя ще подсигурява проследимостта и сигурността на храни те, търгувани от разстояние, както и даването на информация за потребителите. Търговията с храни от разстояние за пръв път се регламентира в новия Закон за храни те, който влезе в действие на 09 юни тази година.

Предвижда се търговията с храни от разстояние да се реализира след наложителна регистрация в Областната дирекция по сигурност на храни те по местонахождението на обекта или на централата на средството за връзка от разстояние, по реда на Закона за храни те.

Предлагането на храни от разстояние се прави по разнообразни канали като: интернет страница, обществена медия, телефонен номер, пощенски адрес, е-поща и други Може да се достави храна до местожителството на потребителя, посредством личен превоз или контрактуван превоз. За превозване на храни , предлагани от разстояние, могат да се употребяват транспортни средства, които дават отговор на хигиеничните условия и са разпознати, за обезпечаване на проследимост.

Официалният надзор при търговия с храни от разстояние ще се прави от Българската организация по сигурност на храни те. Изискванията на наредбата се ползват за всички храни , като се изключи бутилирани натурални минерални, изворни и трапезни води.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР