Само 22 престъпления са регистрирани в община Симитли за миналата

...
Само 22 престъпления са регистрирани в община Симитли за миналата
Коментари Харесай

Феномен! Защо в този български град няма протести, глад и безработица, а престъпленията за 2017 г. са само 22?

Само 22 закононарушения са регистрирани в община Симитли за предходната година, цифрата е повече от любопитна на фона на ескалиращата престъпност в България. От тези 22 закононарушения 7 са кражбите от черкви и търговски обекти, станали единствено за ден. Те са разкрити, като е открито, че крадците са външни бригади от Дупница и Благоевград.

Има една телефонна машинация на 700 лв., която също е разкрита, разкрити са и 80 % от останалите закононарушения. Няма тежки закононарушения в Симитли, това оповестява кметът Апостол Апостолов, на въпрос на struma.com по какъв начин си изяснява дребното закононарушения на територията, която той ръководи.

" Тук се живее умерено, няма престъпност, тъй като хората са разнообразни, възпитават децата си от дребни, работи се превантивно от страна на полицията и общината. Един от факторите, които водят до неналичието на престъпност е, че Симитли е измежду дребното общини в страната, където няма безработица, хората ни са работливи, има задоволително разкрити работни места, раждат се деца, млади фамилии идват да живеят и работят на територията на община ", споделя още кметът.

Оформи се самочувствие у жителите на общината, че работят в община, която непрестанно се развива и е прелестно място за живеене. Общината поставя съществени грижи за възпитанието на жителите си в приемливост и взаимно почитание. Няма град в Пиринско, в който всеки празник да се уважава като " народен ", хората са задружни, няма етническо напрежение.

" Възпитаваме децата си от дребни да почитат празниците, църквата, по тази причина и тук упоритостта ми като кмет бе наред с всичко останало да изградя във всяко село храм, всяко село да има личен празник. Възпитаваме поколението в почитание към традициите и църковните празници, споделя кметът Апостолов, за който споделят, че познава поименно всеки от жителите в града и общината.

Апостолов е измежду дребното кметове в България, за които изборите не са проблем. Кмет следващ мандат, със поръчка да е закрепостен, тъй като за него хората в общината гласоподават на драго сърце. Тук предизборната акция не е това стремително съревнование и борба на политически съперници, а просто месец, в очакване на датата, на която хората да се изправят пред урните. Затова Апостолов осъществя и ударни изборни резултати.

" Мисля, че в Симитли е умерено, тъй като тук хората са закърмени с религия в бога, за последните 12 години изградихме множеството параклиси и храмове, над 50 са параклисите и няколко огромните храмове.

Симитли се разсънва със звън на камбана, това е значимо, тъй като генерации наред се се съхранявали с помощта на вярата, знаете, че на всеки църковен празник във всяко място на общината се вършат курбани за здраве и общината оказва помощ. Хубаво е да виждаш по какъв начин жителите на общината са дружно на тези дни, а това също е метод за образование, споделя още Апостолов.

В Симитли предходната година са се родили 130 деца, хората не напущат родното гнездо, броят на младите пораства с всеки минал ден. " Имаме доста амбициозни проекти за новата 2018 година, работим по планове, които ще допринесат за развиването на общината, фантазията ми е тук да бъде същински оазис, надалеч от рецесията, надалеч от безработицата и бедността, място, за което хората да споделят с горделивост " Роден съм и пребивавам в Симитли..... " и съм на път на трансформира фантазията си в действителност, тъй като жителите на общината доста ми оказват помощ с обичта си към родното място. Тук има доста млади и изобретателни хора, решени да отгледат и възпитат децата в Симитли, а това ме задължава като кмет да работя за тях и по тази причина те да останат в България. Истински феномен е Симитли. Градът, в който хората освен оцеляват, а живеят умерено през днешния ден, когато страната се тресе от проблеми, безработица, митинги за самун и заплати. Град, в който хората оцениха демокрацията като същинска независимост и не я трансфораха в Слободия - безпорядък, бездействие, престъпност, завист и брутална настъпателност ", изяснява кметът.

Един дребен град, който излъчи и народен представител, потомствен политик, синът на кмета Апостол Апостолов, Стефан Апостолов. Млад мъж, който направи същинско показно на човечност и грижа, Апостолов е единствения народен представител в региона, който подарява заплата си в помощ на фамилии с репродуктивни проблеми. И предходната година 9 фамилии получиха декларираната от депутата поддръжка. И още веднъж се удостоверяват думите на кмета: Децата тук се възпитават в почитание към близък, религия и добрина, написа в умозаключение struma.com.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР