Само 20% от целогодишните хотели отвориха в Гърция, но и

...
Само 20% от целогодишните хотели отвориха в Гърция, но и
Коментари Харесай

Част от целогодишните хотели в Гърция отвориха

Само 20% от целогодишните хотели отвориха в Гърция, само че и за тях няма туристи, съобщи БНР.

Къмпингите са с резервации от 15 юни, най-вече от жители на балканските страни.

Островите са в подготвеност да одобряват чужденци на отмора, само че към този момент по-активни са резервациите за юли и август.

По-евтини пакети за престой от седмица оферират към този момент множеството хотели в Гърция, оповестяват туристическите организации. Очакват се първите задгранични туристи от 15 юни, когато от 29 страни ще идват с полети без карантина. Туристическият бранш допуска едва наличие на идващи от страни с висока интензивност на ковид.

По-оптимистични са прогнозите за втората половина на юни в Северна Гърция, когато се освобождава пътуването от балканските страни.

Според Съюза на хотелиерите в страната за юни може да се допусна претовареност въз основата не повече от 30% и то най-вече на жители от Балканите.

Все още интензивността на туристите за юли и август е единствено в областта на прогнозите, оповестяват пред медиите хотелиерите от гръцките острови. Те се опасяват, че при поява на вирусоносители измежду туристите ще последва отменяне на резервации. Пример е последният полет от Катар, от който всички пасажери са под карантина. Временно тази връзка с Атина е прекъсната.

От 1 юли летищата на гръцките острови отварят за интернационалните полети. До островите работят кораби с медицински екипи, които ще реагират на всеки случай на инфектиран екскурзиант, оповестяват от министерството на опазването на здравето.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР