Съмнявам се, че само един човек, т.е. съдията по вписванията,

...
Съмнявам се, че само един човек, т.е. съдията по вписванията,
Коментари Харесай

Заместничката на Цачева проговори за арестите в Агенция по вписванията

Съмнявам се, че единствено един човек, т.е. съдията по вписванията, е забъркан в корупционни практики. Това съобщи новият зам.-министър на правораздаването Десислава Ахладова, назначена на 23 май т. година с сектор Агенцията по вписванията, прецизира БГНЕС.  Същото повтори и новоназначеният шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова на фона на вчерашната акция в късните часове на деня на антикорупционното звено на ГДБОП, което извърши претърсвания в организацията.

Не са подхванати нужните дейности за кадрово попълване на Агенцията по вписванията, не са връчвани длъжностни характерности на чиновниците, не са разрешавани проблеми на ведомството, не са прецизирани броя на колите и редица други, продължи

Ахладова. Тези констатации са от отчет за осъществяване на сложна инспекция на Агенцията по вписванията от 7 март 2017 година, който обгръща огромен интервал от време- от 1-ви януари 2012 година до 10-ти март 2017 година, за петгодишен интервал. Ахладова акцентира, че в отчета въз основата на инспекциите са открити доста проблеми и дисциплинарни нарушавания, които са осъществени и по времето на последния началник на институцията Елена Маркова. Документът е завършил със мнение за налагане на дисциплинарно наказване. Но защото към този момент министърът на правораздаването Цецка Цачева е назначила нов изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията, не са подхванати дисциплинарни ограничения, уточни Ахладова. Всъщност, нарушаванията касаят в този дълъг интервал и други ръководители на ведомството, с изключение на Елена Маркова.

Със заповед на министър Цачева са разпоредени три инспекции,като две от тях стартират от на следващия ден. Първата е по чл.46 от Закона за администрацията, която касае инцидентното систематизиране на делата в организацията. Ще се обяснява дали преписките, които са избрани на инцидентен принцип на избран арбитър са изземвани от господина, по отношение на който ще бъде повдигнато обвиняване. Това е главното, което би трябвало да се разбере, счита Хладова. На този стадий нямам информация за какви каузи тъкмо става въпрос, прокуратурата към този миг също не може да даде такава информация, добави тя.

Вчера бяха открити корупционни практики, а инспекторатът може да прави и инспекции, свързани с това, продължи Ахладова. Ние не сме проверяващ орган, само че при нас идват сигнали, сподели тя. На този стадий повдигнати обвинявания по отношение на чиновници на Агенцията по вписванията няма, само че сме длъжни да проверим дали и такива не са забъркани, означи тя. И настоя за повече сигнали и интензивност от жителите за нарушавания, подсети и за горещия телефон на организацията.

Вчера бе първият ми работен ден и той стартира с този случай, съобщи Зорница Даскалова, новият изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията. Тя е събрала шефовете, попитала ги е за проблемите и към момента чака те да ги изложат и в писмен тип, с цел да се набележат и съответните решения.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР