Съмнителни обществени поръчки в затворите, тромава администрация в множество структури,

...
Съмнителни обществени поръчки в затворите, тромава администрация в множество структури,
Коментари Харесай

Съмнителни обществени поръчки и назначения, тромава администрация заварил Янаки Стоилов

Съмнителни публични поръчки в пандизите, тромава администрация в голям брой структури , назначения на определени хора и уволнения на неуместни такива. Това е заварил в отрасловото си министерство и подопечните му организации служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов. В сряда той даде брифинг, на който регистрира активността си в първия си месец на поста.

" При инспекцията в Агенцията по вписванията се откриха редица дефекти и нарушавания, като повишаването на броя на необработените годишни финансови доклади . Докато през 2017 година те са били 350 000, към днешна дата те са близо 1 милион. Освен това Европейската комисия е задействала наказателна процедура заради това, че комерсиалният указател още не е обвързван към бизнес регистрите и не е въведен програмен продукт с отворен код, с цел да стане общодостъпна тази система ", сподели Стоилов.

Именно това са част от аргументите, заради което министърът персонално е отстранил шефът на Агенция по вписванията Габриела Козарева, като мястото й заема Даниела Митева .

Сред нередностите в организацията е и това, че при все това има огромно закъснение на работата й, има 35 незаети щатни бройки, някои от които за значими управителни длъжности, за които не е направено даже изпитание, с цел да бъдат запълнени. Имало назначения на хора на позиции, за които са нямали нужната подготвеност, както и уволнения на неуместни чиновници. Освен това Козарева се самоопределила като началник по европрограма, за която били отпуснати 26 000 лв., споделиха още от екипа на служебния министър.

Все още тече инспекция на предоставени публични поръчки в системата на пандизите, за които са отделени 75 млн. лв..

Но и преди да е приключила инспекцията, акцентира Стоилов, при някои от тях се виждат нередности и цени над пазарните. Такива да вземем за пример са поръчката за доставка на храни и питиета в затворническите лавки , на униформи на надзирателите, дезинфектанти и други

От министерството на правораздаването си слагат за цел също по този начин понижаване на бюрократичните забавяния в процедурата за приемане на българско поданство, което " създавало противозаконни практики ", както и ограничение на приемането на паспорт против вложения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР