Съмнителни автомобили влизат в Двореца Кричим посред нощ, вероятно -

...
Съмнителни автомобили влизат в Двореца Кричим посред нощ, вероятно -
Коментари Харесай

Среднощни хайки в Двореца Кричим! Мистериозни коли пристигат по тъмна доба

Съмнителни коли влизат в Двореца Кричим измежду нощ, евентуално - за отстрел на животни. Това удостовери кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, откакто в администрацията заваляха сигнали от обезпокоени поданици на Куртово Конаре, оповестява "Трафик ".

Първоначално те се обърнали към градоначалника с информация, че в комплекса се оферират сърни за продажба, включително - и бременни животни. Освен това се предложило и месо от благородните животни, както и дърва за огрев.

Оплакванията траяли, като по-късно станало ясно, че към 22:30 - 23:00 часа на територията на стопанството се позволяват коли. Конвоят напускал рамките на Двореца Кричим към 3:00 - 4:00 часа сутринта, а през това време оттова се чували изстрели. На пръв взор, единственото разумно пояснение е проведен отстрел на животни, счита кметът на общината.

Припомняме, че достъпът до ловното стопанство, което по-рано тази година бе предоставено на Югозападно държавно дружество, към момента е стеснен. До него към момента се позволяват гости, само след позволение от страна на администрацията на благоевградското дружество.

"За да влязат коли в стопанството, това значи, че шефът е разрешил. Без негово единодушие, няма по какъв начин да минат през защитата ", безапелационен е Мараджиев. Според него не е изключено среднощните хайки да са свързани с продажбата на месо.

"Ще изискам инспекция, с цел да схвана какво вършат тези автомоби в ловното стопанство и осведомен ли е шефът на ловното стопанство ", сподели още той. Вчера той е сезирал няколко институции за подозренията за търговия със сърнешко месо.

"Изпратени са писма до премиера Бойко Борисов, до министъра за земеделието, храните и горите и до регионалния шеф на Пловдив. С тях известявам за сигналите, които съм получил, и споделям, че шефът на Югозападно държавно дружество Дамян Дамянов не отхвърля изцяло информацията ", описа още градоначалникът.

По думите му, Дамянов не отрекъл, че в предприятието се продава месо, по време на диалог сред двамата. Това, от своя страна, повдига въпроси, свързани с произхода и контрола върху производството му.

"Най-грозното е, че продажбата на месото става регламентирано, по избран ценоразпис. Аз запитвам: Кой има опция и кой си е купувал до момента месо от двореца Кричим?

Също по този начин, дворецът месокомбинат ли е? Има ли позволение за произвеждане на месо? Как става самата търговия - с касов бон ли? Къде се дерат животните, кой ги убива, по какъв метод става всичко това и кой позволи убиването на животни и тяхната продажба във тип на месо? ", разяснява още Мараджиев.

Кметът показа вярата си, че в най-скоро време ще бъдат назначени инспекции, които да открият дали има връзка сред влизането на коли в стопанството измежду нощ и търговията с месо, както и дали отстреляните животни се изнасят от комплекса.

Припомняме, че това не е единственият сигнал, обвързван със съмнителна търговия на месо, през последните дни. Вчера, по време на взаимна акция на Икономическа полиция - Пловдив и чиновници на Агенцията по храните, бе иззето съвсем един звук месо от магазин в близкия град Кричим.

Обектът е бил затворен, а проверяващите са почнали щателна проверка на наличното месо и документите в обекта. 900 кг свинско месо, карантия, сланина и други артикули са се оказали без нужните документи за генезис.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР