Съмнение за насилие над животни. За това сигнализират природозащитници от

...
Съмнение за насилие над животни. За това сигнализират природозащитници от
Коментари Харесай

Жестокост! Връзват кучета за железопътни релси

Съмнение за принуждение над животни. За това алармират природозащитници от Перник. От началото на годината до момента имат няколко случая на осакатени кучета, откакто са били връзвани за релсите и прегазени от движещи се влакове.

„ За последната изтекла година случаите са шест. Две от кучетата са умряли на самата линия – те са раздрани от влака. Едно куче умря в клиника от кръвозагуба. Три от кучетата са избавени. Едното е настанено във ветеринарен център в Перник, другото е в приюта за бездомни животни, а третото е осиновено “, споделя Надя Райкова пред БТВ.

Животните са осакатени. Едно от кучетата е без опашка, уши и задна лапа. Настаненото във ветеринарна клиника в Перник е без десен заден крайник и отчасти отсечен ляв заден крайник.

„ Раните са идентични при всички животни, те доста си наподобяват и по тази причина допускаме, че кучетата са завързвани за железопътните линии. Няма по какъв начин едно огромно и крепко куче да седи пред влака и да не реагира “, изясни още Надя Райкова. Тя подозира, че евентуално деца са връзвали животните за релсите.

„ Кучето, което се възстановя при нас е отвън заплаха. Тя е извънредно здрава, макар изчезналото краче и опашка. Само чака да си откри дом “, изяснява и ветеринарния доктор доктор Диана Красимирова. Тя също счита, че става дума за деца от ромския квартал, които се забавляват по този метод. Обясни, че са правени опити да се влезе в махалата, само че нямало късмет да се промени нещо.

„ За следващ път ставаме очевидци на свирепост към животни и нечовешко отношение от страна на наши съграждани. Ние ще реагираме, ще сигнализираме и полицията, само че молим също по този начин съгражданите да споделят с общината, в случай че разполагат с някаква информация. Това би трябвало да бъде прекъснато, а виновници - наказави “, сподели и Мартин Жлябинков, секретар на община Перник.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР