Сам Макнайт е известен със сътрудничеството си с модни къщи

...
Сам Макнайт е известен със сътрудничеството си с модни къщи
Коментари Харесай

Емблематичната прическа на принцеса Даяна е резултат от случайна импровизация

Сам Макнайт е прочут със съдействието си с фешън къщи като Chanel, Fendi, Balmain и Burberry и работата си със звездите Кейт Мос, Лейди Гага и, несъмнено, принцеса Даяна. В настоящо изявление за сп. Vogue фризьорът разкрива какво въодушевява концепцията за емблематичната къса прическа на обичаната ни Лейди Ди, с която той работи от 1990-та до деня на трагичната ѝ гибел през 1997 година.

По негови думи, когато я преща за първи път, тя осветява цялото помещение с наличието си и не оставя никого безучастен:

"Срещнах принцесата на Уелс за първи път по време на фотосесия. Една дългокрака русокоска препусна по стълбите, усмихна се необятно и ни накара да се разтопим. Това бе принцеса Даяна. "

В този ден Даяна за първи път се снима за корицата на английския Vogue. Сам има опция да опитва с визията ѝ и взема решение да имитира по-къса дължина, като скрие част от косата ѝ зад короната:

След края на фотосесията Даяна е любопитна по какъв начин Макнайт би стилизирал прическата ѝ, в случай че му разреши да прави каквото си изиска.

"Ще я отрежа цялата и ще стартира изначало! " , дава отговор той. Принанието му не е по никакъв начин изненадващо - през 90-те години късата коса като знак на стилната и дръзка бизнесдама стартира да измества бухналата непокорна грива от 80-те.

Следващия ход на Лейди Ди обаче е непредвиден:

"Ами, за какво не го направиш още през днешния ден, още в този момент? "

И останалото е история...

Фризьорът споделя и за различен паметен миг от кариерата си, когато принцеса Даяна се среща с майка му по време на посещаване на фабрика покрай шотландското село, където живее тя:

"Майка ми и нейните другари стояха извън, тя (Даяна) в никакъв случай не ги беше виждала. Един от тях извика "Това е майката на Сам! "

По някаква причина принцесата знаеше тъкмо кого има поради, отиде право при майка ми, с цел да ѝ се показа, и осмисли целия ѝ ден. Никога не съм се чувствал по-горд от специалността си в този миг. "

През 2020-та работи с Ема Корин още веднъж за корицата на английския Vogue - актрисата, която се въплъщава в облика на принцеса Даяна в сериала "Короната " (The crown):

"От едната принцеса Даяна към другата! Спомням си този ден - това беше първият ми ангажимент след локдауна. Не бях сигурен, че аз съм най-подходящият човек за тази задача... В последна сметка беше огромно наслаждение да работя с Ема, даже бях заинтригуван от огромната образна аналогия. Тя е такова прелестно и доброжелателно момиче, че забравих за всички терзания и корицата се получи ужасно! "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР