Сам Банкман-Фрийд пледира невинен пред федералния съд в Ню Йорк

...
Сам Банкман-Фрийд пледира невинен пред федералния съд в Ню Йорк
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд пледира невинен по последната серия федерални обвинения в измама и подкупи срещу него

Сам Банкман-Фрийд пледира почтен пред федералния съд в Ню Йорк в четвъртък по пет спомагателни обвинявания, свързани с банкрута на някогашната му криптоборса FTX и хедж фонда Alameda Research.

Адвокатът на Банкман-Фрийд, Марк Коен, съобщи, че възнамерява да подаде молба клиентът му да не бъде съден по всички обвинявания. Екипът на Банкман-Фрийд ще твърди, че лице, екстрадирано по силата на контракта сред Съединени американски щати и Бахамските острови може да бъде съдено единствено по обвиняванията, за които е екстрадирано.

„ Както господин Коен съобщи в съда, ние ще спорен новите обвинявания, когато бъдат подадени молби. “

заяви представител на Сам Банкман-Фрийд

Прокуратурата на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк показа третия кръг от наказателни обвинявания против опозорения някогашен основен изпълнителен шеф на FTX в спомагателен обвинителен акт, който беше разкрит във вторник. Този път фокусът е подложен върху изказванията, че Банкман-Фрийд е подкупил членове задгранично държавно управление.

Прокурорите настояват, че Банкман-Фрйид, който дойде в съда към час преди чуването, изглеждайки рошав след интензивна медийна битка е наредил заплащането на най-малко 40 млн. $ в криптовалута на един или повече китайски държавни чиновници в опит да размразят комерсиалните сметки, свързани с неговия криптохедж фонд Alameda Research.

Банкман-Фрийд и неговите сътрудници обмисляли и опитвали „ многочислени способи “ за топене на сметките, които съдържали криптовалута на стойност към 1 милиарда $, настояват прокурорите. В последна сметка, откакто и правните, и персоналните старания се провалили, Банкман-Фрийд се съгласил и управлявал рушвет в размер на няколко десетки милиона $, с цел да бъдат отключени замразените сметки, настояват прокурорите.

След това се твърди, че хедж фондът на Банкман-Фрийд е употребявал размразените активи, с цел да продължи да финансира генериращите загуби покупко-продажби на Alameda, продължавайки това, което съгласно държавното управление е било машинация на клиентите и вложителите още една година.

Някогашният криптомилиардер, който не приказва по време на цялото чуване, също по този начин пледира почтен по обвиняванията, свързани с банкови измами, пране на пари, ръководство на нелицензиран бизнес за предаване на пари и осъществяване на противозаконни политически дарения в Съединени американски щати. 13-те точки на обвинителния акт дават детайлности за стотици политически дарения, които Банкман-Фрийд е насочил в нарушаване на федералните закони за финансиране на акции. Той към този момент пледира почтен по осем други обвинявания.

FTX и Alameda изпаднаха в рецесия през ноември, откакто опасенията за техния баланс се трансфораха в същински потрес. В допълнение към федералното обвиняване, Банкман-Фрийд е изправен и пред цивилен обвинявания от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища и Комисията за търговия със стокови фючърси. Междувременно FTX продължава да е затънала в правосъдно произвеждане по неплатежоспособност в Делауеър.

Федералните прокурори отхвърлят коментар.

Съдебният развой против Банкман-Фрийд би трябвало да стартира през октомври.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР