Салвадор предоставя имунизационни паспорти на тези, които са се възстановили

...
Салвадор предоставя имунизационни паспорти на тези, които са се възстановили
Коментари Харесай

Салвадор предоставя имунизационни паспорти на възстановилите се от Covid-19

Салвадор дава имунизационни паспорти на тези, които са се възстановили от ковид. Те ще получат специфични обществени привилегии и ще бъдат наемани от държавното управление. Това разгласи президентът Наиб Букеле, представен от ДПА.

Правителството ще наема възстановили се от ковид за разпределяне на медицински консумативи и храна на семействата, наранени от пандемията, разясни Букеле.

Президентът прикани салвадорците да не престават да съблюдават ограничаващите ограничения. Тези, които не го вършат, могат да се срещат единствено с една група до 10 души.

Тези с имунизационни паспорти обаче могат да се срещат с няколко такива групи , добави президентът.

" Всички тези, които са се възстановили с...отрицателен тест, или които са дарили кръвна плазма, ще получат паспорт и могат да се срещат с хора от всяка група ", сподели Букеле.

Световната здравна организация обаче предизвести, че все още няма доказателства хора, които са се възстановили от ковид и имат антитела да са предпазени от втора зараза.

В централноамериканската страна 9720 души са се възстановили от ковид, а 563 са умряли. В страната са доказани общо 20 872 случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР