Салата Мъжки каприз е доста засищащо ястие, в което доминират

...
Салата Мъжки каприз е доста засищащо ястие, в което доминират
Коментари Харесай

Салата Мъжки каприз с пиле и гъби

Салата " Мъжки каприз " е много засищащо ядене, в което преобладават протеиновите артикули. Протеинът е главният строителен материал за мускулите - главната декорация на всеки мъж. Благодарение на тези качества тази вкусна, лека, само че питателна салата, е получила това име.
 Салата " Мъжки каприз ": съставки
Салата е подобаваща както за ежедневното меню, по този начин и за празнична софра. Не единствено мъжете, само че и дамите и даже децата ще бъдат във екстаз от нея.
Салата " Мъжки каприз ", рецептата за която предлагаме да опитате, се състои от две съществени съставки. Продуктите се съчетават добре - пиле и гъби. Допълнителните съставки ще ви оказват помощ да придадете специфичен усет на салатата.
За да извършите салата „ Мъжки каприз “, си набавете:
· пилешки гърди - 0,5 кг;
· мариновани гъби - 0,3 кг;
· лук - 1 бр.;
· яйца - 4 бр.;
· лимонен сок - 2 с.л.;
· кристална захар - 0,5 ч. л.;
· кашкавал - 150гр.
за приготвянето можете да употребявате 6 - 8 с.л. майонеза. Подмяната също не е неразрешена: заменете обичания си бял сос със заквасена сметана или кисело мляко с горчица - ще бъде не по-малко вкусно. Добавете сол и черен пипер съгласно вашите вкусови желания.
Няма да е неточност маринованите гъби да се заменят с пресни. За салатата ги нарежете и ги запържете с лук в примес от зеленчуци и масло.
Има няколко разновидности за набора от артикули, от които се подготвя тази салата:
· зеленчуци и говеждо месо;
· зеленчуци и шунка;
· гъби и цитрусови плодове;
· месо и фасул.
В основата постоянно би трябвало да участва месото, тъй като това е обичаният артикул на множеството мъже. В противоположен случай никой не не разрешава да се опитва. Фокусирайте се върху усета на мощния пол.
Как да си създадем салата " Мъжки каприз " с пиле и гъби
" Мъжка каприз " е ядене, което не може да бъде сбъркано. Освен това, се подготвя бързо и елементарно. Ето за какво, в случай че гостите би трябвало да се появят на прага след 30–40 минути, домакинята ще ги изненада с вкусна и изобилна храна.
Рецептата за салата " Мъжки каприз " е доста лесна. Ето малко по малко по какъв начин да я приготвите:
Термична обработка на продуктите
Сварете пилешкото филе и яйцата:
1. Измийте пилешкото филе, сложете го в тенджера и го залейте с вода, тъй че да покрие месото.
2. Сложете на котлона. Следете бульона: отстранете пяната в точния момент. Когато заври, подправете със сол и прибавете дафинов лист.
3. Варете пилешкото филе на сдържан огън за 20-25 минути.
4. Измийте яйцата, залейте ги с вода и варете 5-7 минути. Когато приключите, излейте горещата вода и напълнете съда със студена вода.
Нарежете съставките на салатата
Направете следното:
1. Нарежете филето, както желаете (за предпочитане на ленти).
2. Обелете и нарежете яйцата.
3. Обелете лука, измийте, нарежете на полу пръстени и мариновайте за 20 минути в лимонен сок.
4. Нарежете гъбите на ситно.
5. Настържете кашкавала с ренде.
Комбинирайте съставките
Смесете всички съставки в бездънен съд (предварително изстискайте лука), подправете с майонеза. Прехвърлете салатата в купа за салата и от горната страна поръсете с настъргания кашкавал. Гарнирайте с подправки или маслини.
Леки салати като тази са идеални за празнична софра. В този случай е по-добре леко да измененията сервирането на ястието. Например, подредете съставките на пластове. Направете го в този ред:
1. Настъргани протеини.
2. Лук.
3. Нарязано пиле.
4. Нарязани гъби.
5. Кашкавал, настърган с ренде.
6. Жълтъци, натрошени на ръка или настъргани.
Покрийте всеки пласт с мрежа от майонеза.
Салата " Мъжки каприз " с пиле е бюджетно и вкусно ядене, което елементарно се усвоява от организма и обезпечава задоволеност за дълго време. Благодарение на комбинацията от варено месо и мариновани гъби то придобива необикновен, лют усет. Добре се съчетава с нарязани зеленчуци.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР