Съкращава 600 души и затваря завода за мейнфрейм машиниIBM следва

...
Съкращава 600 души и затваря завода за мейнфрейм машиниIBM следва
Коментари Харесай

IBM връща производство от Сингапур в САЩ

Съкращава 600 души и затваря завода за мейнфрейм машини

IBM следва тактика за връщане на производството в Съединени американски щати (снимка: Connie Zhou за IBM)

IBM възнамерява да затвори своя цех в Сингапур, вследствие на което ще бъдат освободени към 600 служащи, заяви Индипендънт. Този ход на американската компания е част от тактика за връщане на производството в Съединени американски щати.
още по тематиката
Заводът, прочут като „ Singapore Technology Park “, беше открит през 2010 година и се смята за едно от най-напредналите в софтуерно отношение предприятия в света. В него се създават мейнфреймите IBM Z, само че в този момент тази активност ще бъде пренесена в Ню Йорк.

Същевременно IBM увери, че Сингапур остава стратегически значим район за компанията. „ Синият колос “ работи към този момент 66 години в страната, включително с доста локални компании. Сингапур се преглежда като неотменна част от растежа на корпорацията, споделят от IBM.

През юли 2018 година IBM уволни неколкостотин чиновници в Сингапур в границите на стратегия за преструктуриране на подразделението за ИТ услуги. Тогава компанията планираше да редуцира общо 10 000 работни места по целия свят и да трансферира още 30 000 души на нови позиции.

Работниците в Сингапур, подлежащи на редуциране, са известени при започване на март 2019 година Корпорацията ще им изплати отплата в размер на една месечна заплата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР