Съжалявам за стореното. Това били първите думи на задържания за

...
Съжалявам за стореното. Това били първите думи на задържания за
Коментари Харесай

Задържаният за бомбата срещу полицайката: Съжалявам за стореното

" Съжалявам за стореното ". Това били първите думи на арестувания за хвърлянето на бомба против служители на реда на Националния стадион " Васил Левски " по време на мача ЦСКА – " Левски " преди дни.

Заподозреният за нападението, при което съществено пострада служителка на реда, се предал самичък в Столична дирекция на вътрешните работи. Това споделиха на конференция през днешния ден градският прокурор на София Емилия Русинова и шефът на Столичната полиция старши комисар Ивайло Иванов.

Младежът, който е роден през 1993 година, отишъл в полицията, съпроводен от юрист. Пред проверяващите обяснил, че бомбата и маската, която поставил на лицето си, му били дадени от чужд човек.

В дните след нападението арестуваният се укрил. Униформените не го намерили на адреса, на който живее. Самоличността му обаче била открита още в петък. В хода на процесуално-следствените дейности били разпитани общо 64-ма очевидци.

Задържаният циркулирал в твърдото ядро на агитката на " Левски ". Не е осъждан и няма престъпни регистрации.

Срещу младежа са повдигнати обвинявания. Наложена му мярка за неотклонение " задържане под стража за период до 72 часа ". Предстои прокуратурата да изиска непрекъснат арест.

Ако бъде приет за отговорен, може да получи наказване от 5 до 15 години затвор.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР