Съгласно Заповедта за функциониране на временно звено за граничен здравен

...
Съгласно Заповедта за функциониране на временно звено за граничен здравен
Коментари Харесай

26 кораба с 443 човека на борда са пристигнали на пристанищата във Варна от 10-ти април

Съгласно Заповедта за действие на краткотрайно звено за граничен здравен надзор на граничния контролно-пропускателен пункт на летище „ Варна “, като се обезпечава почасов режим на работа от чиновници на отдел „ Противоепидемичен надзор “, се прави термометриране на пасажери и екипаж, попълване и събиране на формуляри от пасажерите, идващи от страни с регистрирани случаи на COVID-19 и връчване на предписния за слагане под домашна изолираност. Това заяви доктор Дочка Михайлова, шеф на Регионалната здравна ревизия във Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Варна.

Тя уточни, че пасажерите, които са пристигнали във Варна от 10 април е следния: 177 индивида са пристигнали на летище Варна. От тях 94 с вътрешен полет, 83 пасажера с полет от Шотландия, които са с връчени наставления за слагане под 14-дневна домашна изолираност.

В пристанищата на Варна за интервала са пристигнали 26 кораба с 443 пасажери – членове на екипажи, от тях – 75 българи, останалите под непознат байрак. Съгласно Указания за осъществяване на граничен здравен надзор на пристанища във връзка със основаната епидемиологична конюнктура от COVID-19 от 10 февруари, всички са показали Морска Здравна декларация, че са здрави. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР