Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването от 21.10.2021 г. /четвъртък/ ...

Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването от 21.10.2021 г. /четвъртък/

Достъпът до НДК - със зелен сертификат. В двореца има мобилна лаборатория

Съгласно Заповед на министъра на опазването на здравето от 21.10.2021 година /четвъртък/ достъпът до всички културни и конгресно-конферентни обстоятелства в залите и пространствата на се реализира с представянето на входа на, получен посредством: ваксина за, преболедуване на Коронавирус-19, негативен PCR тест или негативен антигенен тест.

Молим наблюдателите, които имат закупени билети за обстоятелства и разполагат със зелен документ, да си плануват повече време за влизане в залите поради нуждата от инспекция на документите.

Междувременно за обстоятелствата на 21 октомври НДК обезпечава мобилна лаборатория за тестване, която се открива вътре в постройката. Входът е през Билетен център в ляво. Лабораторният пункт ще стартира работа в 17:00 ч. предпочитано за наблюдателите на кино-литературния фестивал Cinelibri и прожекциите в зала 1 и кино „ Люмиер ”, за наблюдателите на премиерния театър „ Една българка ” в Театър Азарян, за спектакъла „ Поетесата ” на Нов спектакъл и за посетителите на Литературен клуб „ Перото ”.

Мобилната лаборатория е построена със съдействието на Столична община и Столичната районна здравна ревизия и ще прави единствено бързи антигенни проби против проявление на съответния закупен билет. Те ще са безвъзмездни, а стойността на вземането на тестът, която наблюдателите ще заплащат, е 10 лева
 Омбудсманът изиска незабавно безвъзмездни антигенни проби и документ за антитела Омбудсманът изиска незабавно безвъзмездни антигенни проби и документ за антитела
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендации до здравния и обществения министър по отношение на новите ограничения за битка против разпространениет...

Необходимо е посетителите на НДК, които ще се възползват от услугата на мобилната лаборатория, да дойдат половин час по-рано.

Междувременно НДК работи по въпроса да стане непрекъсната.

Обръщаме внимание, че заради липса на „ зелен документ ” и закупен билет до 19.10, който не може да бъде употребен, има опция да бъде пренасочен за друга дата на същото обстоятелство.

НДК моли за схващане и съблюдаване на въведените ограничения, с цел да пазим взаимно здравето и живота си и да се любуваме дълго на обичаните ни обстоятелства и страсти!

Източник: actualno.com