Съгласно специалните правила и разпоредби, църквите в Гърция днес отварят

...
Съгласно специалните правила и разпоредби, църквите в Гърция днес отварят
Коментари Харесай

От днес църквите в Гърция отварят за масови посещения

Съгласно специфичните правила и разпореждания, църквите в Гърция през днешния ден отварят порти за литургии с наличието на вярващи, което ще бъде и втория тест за гърците, след откриването на плажовете, във връзка с зачитането на ограниченията и самостоятелната отговорност на всеки жител.

Предвижда се да има следено влизане, да се поддържа разстояние от един метър и половина, а на входовете наложително би трябвало да има дезинфектант.

Допустимият брой вярващи зависи от размера на църквата, т.е. един човек на 10 квадратни метра. Ако църквата е над 500 квадратни метра, се позволяват 50 души. В случай, че броят на вярващите е по-висок от позволения, останалите ще би трябвало да изчакат в двора.

Според писмо, изпратено от Светия Синод до всички гръцки църкви, се предлага вярващите да носят маска, „ която да отстранен преди причестяване “, а вярващите, които принадлежат към уязвимите групи от жители, се предлага да заобикалят да излизат от вкъщи си.

С премахването на възбраната за придвижване на жители, от 4 май тази година бяха отворени църкви и други религиозни здания в Гърция, само че единствено за самостоятелни молебствия.

В допълнение към литургиите, от през днешния ден са позволени религиозни церемонии като сватби, кръщенета и погребения.

Конкретните правила, според министерско решение, подписано от способените министри, ще бъдат в действие до 5 юни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР