Съгласно новата наредба за обществения ред тази година 21 запалянковци

...
Съгласно новата наредба за обществения ред тази година 21 запалянковци
Коментари Харесай

21 запалянковци няма да бъдат допуснати на дербито Левски - ЦСКА-София

" Съгласно новата разпоредба за публичния ред тази година 21 ентусиасти от двете агитки няма да бъдат позволени на стадион " Васил Левски " за мача Левски - ЦСКА- София. Това разгласи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев на брифинг във връзка идното дерби тази неделя.

По думите му въпросните почитатели ще бъдат предизвестени документално от органите на реда. В случай, че някой от тях се приближи до стадиона, той ще бъде разпознат.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи изясни, че в случай че въпреки всичко има пробиви и тези ентусиасти бъдат хванати на мача, ще бъдат осъдени с 1 година отнемане от независимост или същия интервал пробация.

Хаджиев уточни, че ограниченията за сигурност ще бъдат в цяла София, във всички квартали. В взаимозависимост от броя на почитателите рейсовете от надземния градски превоз ще бъдат ескортирани с полицейски коли.

От Министерство на вътрешните работи са се срещнали с агитките на двата тима и са се разбрали да няма шествия. Всички групи би трябвало да вървят по тротоарите.

Още от на следващия ден придвижването към стадиона ще бъде затворено, а паркираните коли ще бъдат премествани за тяхна сигурност.

По думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи засилено ще бъде и видеонаблюдението по време на мача.

Комисар Хаджиев разясни, че след мача при еднакъв резултат агитката на гостуващия тим ще бъде арестувана до момента в който излезе другата агитка.

При победа за един от тимовете, агитката на спечелилия да изчака би трябвало да изкача на стадиона, до момента в който почитателите на противниковия тим се изтеглят.

Билети на касите към стадиона няма да бъдат продавани в деня на мача. Те могат да се закупят онлайн, посочи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му преди началото на срещата почитателите ще бъдат проверявани в две зони - към 50 м. преди стадиона и навръх входа.

Забранява се лицата на почитателите да бъдат покрити със шапки или шалове , както и да се употребяват пиротехнически средства.

Хаджиев увери, че ограниченията ще бъдат изключително засилени, защото мачът е на обяд и се чака да участват доста деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР