Съгласно чл.48, ал.12 от Закона за устройство на територията по

...
Съгласно чл.48, ал.12 от Закона за устройство на територията по
Коментари Харесай

Съветници искат забрана за ограждане на парцели в Морската градина


Съгласно чл.48, ал.12 от Закона за устройство на територията по предложение на кмета на общината с решение на Общинския съвет, признато с болшинство две трети от общия брой на съветниците, може да се постанова краткотрайна възбрана за ограждане на поземлени парцели в територии, планувани с общ или обстоен организационен проект за обекти на зелената система. Забраната се постанова еднократно за период не по-дълъг от три години.

" Обръщаме се към кмета и всички общински съветници с вяра, че публичният интерес ще надделее и господин Портних ще внесе още на идната сесия на Общински съвет – Варна, която евентуално ще е другата седмица това предложение, с цел да защитим от самоуправни дейности емблемата на град Варна, нашата Морска градина, показа доктор Ивайло Митковски, ръководител на групата на Демократична България в Общинския съвет.

Допълнително групата на Демократична България в ОС-Варна ще внесе и друго предложение, което, в случай че се одобри, да даде опция за разрешаване на казуса с реституираните в Приморски парк парцели, с цел да можем да се резервира в целокупност Приморски парк, каквото заричане е имало от Оценка за съвместимост –Варна при приемане на Общ устройствен план.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР