Съгласни по основните искания, но не и с начина на

...
Съгласни по основните искания, но не и с начина на
Коментари Харесай

Европейците са между два огъня в търговската война Китай-САЩ

Съгласни по главните претенции, само че не и с метода на постигането им, европейските компании в Китай страдат от комерсиалната война, стартирана от Доналд Тръмп. Те са и по-малко оптимистични за еволюцията на азиатския колос.

Сблъсъкът сред Пекин и Вашингтон не води до преимущества за европейските бизнесмени, обратно на това, което някои може да са се надявали при започване на предходната година. Това сочат резултатите от проучването на бизнесдоверието през годината, направено от Търговската камара на Европейски Съюз в Китай измежду нейните членове.

" В момента напрежението в комерсиалните връзки се възприема като спомагателен фактор за неустановеност в бизнес климата ", разяснява Шарлот Рул, вицепрезидентка на Камарата, представяйки през вчерашния ден проучването пред медиите.

" Според мнението на нашите членове напрежението в комерсиалните връзки не носи нищо положително за бизнеса ни ", добавя госпожа Рул, съгласно която европейците са сложени " сред два огъня ".

Според анкетата, на която са дали отговор 585 компании, комерсиалният спор сред двете водещи международни стопански системи е измежду главните опасения на европейците в Китай (23%), след забавянето на темпа на повишаване на китайската стопанска система (45%), и на международната (27%) и увеличението на разноските за труд в страната (23%).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР