"Сагата "Вера Су" е към своя трагичен край. Управленското безсилие

...
"Сагата "Вера Су" е към своя трагичен край. Управленското безсилие
Коментари Харесай

Сачева и проф. Ангелов попиляха кабинета на Радев заради безумието "Вера Су"

"Сагата "Вера Су " е към своя драматичен край. Управленското изтощение на новоназначените от властта се съчетава с безотговорността на самата власт " - написа някогашната обществена министърка Деница Сачева в персоналната си фейсбук страница. Повод за думите й стана съвсем заседналият транспортен съд "Вера Су “ и очертаващата се екологична злополука край скалите на резервата "Яйлата ".

Сагата "Вера Су " е към своя драматичен край. От водата мирише на корабно гориво, а нормите на замърсеност с азотна тор са неколкократно повишени.



Днес Морска администрация се оплаква от Басейнова дирекция, тъй като им отказали информация за индикаторите на водата. Вместо да работят дружно институциите не престават да задълбочават проблемите.

Служебният министър председател сякаш наблюдаваше персонално обстановката. Имаше щаб... Всъщност, ръководещите следят като че ли са фенове, а не виновните да решат казуса.

Управленското изтощение на новоназначените от властта се съчетава с безотговорността на самата власт. Събудете се! Става въпрос за българската природа, флора, фауна, акватория и хора! А, в случай че не можете, не е срамно - искайте помощ! Ще се отзовем.

В същия дух отношение в обществената мрежа взе и проф. Костадин Ангелов:

Превишени стойности на амониев азот в морето!

Трудно намирам думи да опиша безхаберието за рецесията с “Вера Су”.

Министерството на екологията не дава информация на Морска администрация за резултатите от пробите, които са създали. Морска администрация научава за тях от репортерите.

Акълът ми не може да побере това безумство!

Настоявам да се разреши на самостоятелни специалисти от Българска академия на науките да вземат проби от водата към кораба! Спрете да ни държите на мрачно!

Властите са в някаква заспалост. Сякаш са хипнотизирани.

Служебният кабинет на Румен Радев не може или не желае да се оправи с тази рецесия. Готови сме да помогнем. Доказан специалист като Ivelina Vasileva ще успее да откри решение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР