Сагата с кмета на община Калояново Георги Георгиев продължава. Административният

...
Сагата с кмета на община Калояново Георги Георгиев продължава. Административният
Коментари Харесай

Обрат по делото с кмета на Калояново, спипан друсан зад волана

Сагата с кмета на община Калояново Георги Георгиев продължава. Административният съд в Пловдив излезе с решение по отношение на отстраняването му от поста, написа Марица.

Магистратите са безапелационни, че Георгиев няма по какъв начин да заема поста с влезнала в действие присъда. По тази причина анулира решението на Общинската изборна комисия, която отхвърли да смъкна Георгиев от кметския стол и не приключи пълномощията му, защото не доближиха гласове за болшинство.

Кметът на Калояново беше хванат да кара след приложимост на опиати на 10 ноември и прекара 24 часа в ареста. Постигна съглашение с прокуратурата за условна присъда единствено за 2 дни - 8 месеца отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години, както и лишаване на книжката за година и половина.

Административният съд дефинира действието на Общинската изборна комисия в Калояново като жестоко нарушаване на закона и подреди в границите на 2 седмици процедурата, която е по закон, да се съблюдава, а точно да в профил Георгиев.

Решението може да се апелира пред Върховния административен съд, който евентуално ще има последната дума.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР