Съединените щати забраниха продажбата и вноса на ново телекомуникационно оборудване

...
Съединените щати забраниха продажбата и вноса на ново телекомуникационно оборудване
Коментари Харесай

САЩ забраниха вноса и продажбата на ново оборудване на Huawei и ZTE

Съединените щати не разрешиха продажбата и вноса на ново телекомуникационно съоръжение от пет китайски компании, в това число Huawei и ZTE, заради опасения за националната сигурност, съобщи Би Би Си.

Другите три компании са Hikvision, Dahua и Hytera, които създават съоръжение за видеонаблюдение и двупосочни радиосистеми.

Hikvision съобщи, че продуктите му не съставляват опасност за сигурността на Съединени американски щати.

В мнението на компанията се споделя, че решението „ няма да направи нищо за отбрана на националната сигурност на Съединени американски щати, само че ще направи по-трудно и по-скъпо за дребния бизнес в Съединени американски щати, локалните управляващи, учебните региони и обособените консуматори да защитят себе си, домовете си, бизнеса и благосъстоятелност “.

Huawei и другите компании отхвърлиха по-рано да дават данни на китайското държавно управление.

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) съобщи, че нейните членове са дали своят вот единомислещо в петък за приемането на новите правила.

„ FCC се ангажира да пази нашата национална сигурност, като подсигурява, че ненадеждно информационно съоръжение не е позволено за потребление в границите на нашите граници “, сподели в изказване ръководителят на комисията Джесика Розенворсел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР