Съединените щати за първи път наложиха санкции на чуждестранна организация

...
Съединените щати за първи път наложиха санкции на чуждестранна организация
Коментари Харесай

САЩ наказаха чужда организация за покупка на руско оръжие - китайска

Съединените щати за първи път постановиха наказания на задгранична организация за пазаруване на съветско оръжие. Това е военна организация, придобила съветски изтребители и системи за противоракетна защита С-400, предадоха международните организации, като се позоваха на високопоставени представители на американските управляващи.

Съединени американски щати също така постановиха наказания на 33 съветски физически и юридически лица.

Китайският Департамент за подготовка на войските и снабдяването към Централния боен съвет на Китайската национална република и неговият началник Ли Шанфу са глобени в сходство със закона CAATSA - " За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания ", съобщи ТАСС, цитирайки информация на министерството на финансите на Съединени американски щати.

Ройтерс отбелязва, че съгласно американския Държавен департамент въпросната организация под шапката на китайското министерство на защитата, която дава отговор за отбранителните технологии, е направила " обилни преводи " с Рособоронекспорт - съветския държавен експортьор на оръжия. Тя по-конкретно е купила 10 изтребителя Су-35 през декември 2017-а и системи С-400 през януари 2018 година - след влизането в действие на американския закон през лятото на предходната година, показва ТАСС.

Нормативният акт е ориентиран против Русия, Иран и Северна Корея, напомня организацията.

Франс прес отбелязва, че Съединени американски щати целят да санкционират Русия поради нейни " злонамерени дейности ", в това число намесата й в Украйна и американски избори.

Съединени американски щати в това време прибавиха в своя черен лист още 33 съветски физически и юридически лица, свързани с военнопромишления комплекс на Русия или с нейното разузнаване, съобщи в телефонен диалог с публицисти представител на американската администрация от висок сан, съобщи ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР