Съединените щати водят преговори с големи производители на енергия и

...
Съединените щати водят преговори с големи производители на енергия и
Коментари Харесай

САЩ води преговори с големи производители на енергия и компании по света

Съединените щати водят договаряния с огромни производители на сила и компании по света за отклонение на техни доставки в посока Европа, в случай че това е належащо при положение на съветска инвазия в Украйна, обявиха във вторник висши чиновници на администрацията на президента Джо Байдън, оповестява Ройтерс.

Говорейки пред кореспонденти, формалните лица от Белия дом не показаха съответни страни или компании, с които водят договаряния, с цел да обезпечат непрестанен енергиен поток в Европа до края на зимата, само че споделиха, че те са необятен кръг от снабдители, в това число продавачи на полутечен природен газ (LNG).

" Работим за идентифициране на спомагателни размери неруски природен газ от разнообразни елементи на света - от Северна Африка и Близкия изток до Азия и Съединените щати “, съобщи върховен чиновник на администрацията, поискал анонимност.

" Съответно, ние сме в полемики с огромните производители на природен газ по целия свят, с цел да разберем техния потенциал и предпочитание за краткотрайно увеличение на производството на природен газ и да разпределим тези размери на европейските купувачи “, уточни същият чиновник на американската администрация.

Повод за тези договаряния дава обстоятелството, че Русия е съсредоточила към 100 000 бойци покрай границата с Украйна, заобикаляйки страната от север, изток и юг. Русия отхвърля, че възнамерява инвазия в Украйна, като Москва засяга сегашния отговор на Запада и НАТО като доказателство, че Русия е цел, а не подстрекател на експанзия.

Европейският съюз зависи от Русия за към една трета от своите доставки на природен газ и въвеждането на по-строги наказания при възможен боен спор в Украйна може да докара до нарушение на това доставяне.

Всяко спиране на доставките на съветски газ за Европа ще изостри съществуващата енергийна рецесия, породена от дефицит на синьо гориво. Рекордните цени на електрическата енергия покачиха потребителските сметки за сила, както и бизнес разноските и провокираха митинги в редица страна на остарелия континент.

По-рано през януари организация Ройтерс заяви, че държавното управление на Съединени американски щати е провело диалози с няколко интернационалните енергийни компании по отношение на проекти за изключителни обстановки за доставка на природен газ за Европа.

Дискусиите на Държавния департамент с енергийни компании са били водени от старшия консултант по енергийна сигурност Амос Хохщайн, уточни почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, поискал анонимност. " Обсъдихме редица непредвидени обстановки и говорихме за всичко, което вършим с нашите сътрудници и съдружници от Европа ", уточни източникът на Ройтерс.

Не е ясно с кои компании са се свързали чиновниците на Съединени американски щати. От фирмите Royal Dutch Shell, Chevron Corp, Total, Equinor, ConocoPhillips, Exxon и Qatar Energy на този стадий отхвърлиха коментар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР