Съединените щати вече имат най-много жертви от COVID-19 и над

...
Съединените щати вече имат най-много жертви от COVID-19 и над
Коментари Харесай

Български производител на водка в САЩ започна да прави дезинфектанти

Съединените щати към този момент имат най-вече жертви от COVID-19 и над 600 хиляди случая на инфектирани с ковид. Само в Ню Йорк има над 190 000 случая, което е повече, в сравнение с във всяка суверенна страна по света. Над 22 000 са смъртните случаи в Съединени американски щати, заяви bTV.

Но данните от последните дни дават мотив за доза оптимизъм. Броят на новите случаи на приетите в болница в извънредно тежко положение стартира да понижава.

Това дава съображение на доста специалисти към щаба в Белия дом да кажат, че пикът е близо, а на някои места виждаме по този начин нареченото плато.

В някои щати като Илинойс, Мичиган и Луизиана обстановката наподобява по-добре от предстоящото, само че в Пенсилвания се утежнява. Същото се отнася и за Калифорния, където изключителното състояние е въведено 8 дни преди първия смъртен случай и разликата в броя на заболелите и умрелите от болестта спрямо Ню Йорк е голям. Мерките в Лос Анджелис ще бъдат в действие до края на май.

Има разнообразни образци в Съединени американски щати по какъв начин разнообразни бизнеси оказват помощ в общата борба против COVID-19. Такъв е казусът на българинът Кристиан Христов – производител на водка, който е почнал да създава дезинфектанти. Понеже няма специфични шишета за препаратите, те се пълнят в бутилки за мляко, обезпечавани от български магазин в Илинойс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР