Съединените щати възнамеряват да инсталират първата бойна лазерна система на

...
Съединените щати възнамеряват да инсталират първата бойна лазерна система на
Коментари Харесай

САЩ инсталират първи боен лазер на корабът USS Portland

Съединените щати имат намерение да конфигурират първата бойна лазерна система на транспортен съд на Военноморски сили в близко бъдеще, оповестява порталът Drive.
Според изданието, лазерният комплекс, който е доставен в базата на Военноморски сили на Съединени американски щати в Сан Диего, е създаден от американската военно-промишлена компания „ Northman Grumman “. Компанията завоюва контракт за произвеждане на военен лазер през 2015 година. Според обявата комплексът ще бъде конфигуриран на десантния кораб-док USS Portland (LPD-27).
Съобщава се, че мощността на лазерния лъч ще доближи 150 кВт, което ще разреши да се дейно да се поразяват дребни кораби и безпилотни летателни апарати.
Военноморски сили на Съединени американски щати оповестиха проекти за инсталиране на лазерна система на кораба-док USS Portland (LPD-27) през 2018 година, напомня РИА Новости.
Според портала Drive, теста на бойния лазер е бил плануван за четвъртото тримесечие на фискалната 2019 година, само че той евентуално ще бъде изработен по-късно от плануваното.
През април 2018 година бе обявено, че корабът USS Portland, на който е планувано да се конфигурира лазерно оръжие, е пуснат в употреба. Той стана единадесетият десантен транспортен съд от клас „ Сан Антонио “. Корабът е планиран да транспортира и поддържа повече от 800 морски пехотинци. В допълнение, той може да се употребява за изстрелване и възобновяване на десантни кораби, транспортни средства-амфибии, а също по този начин може да транспортира хеликоптери и конвертоплани MV-22 Osprey.
Още детайлности за оръжието можете да научите в идващото видео.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР