Съединените щати в съвременния свят се отдалечиха от собствената си

...
Съединените щати в съвременния свят се отдалечиха от собствената си
Коментари Харесай

Захарова: САЩ и Китай размениха местата по въпроса за модерирането на интернет

Съединените щати в актуалния свят се отдалечиха от личната си концепция за ​​глобално интернет покритие, до момента в който Китай стартира да организира политика, противоположна на Вашингтон, „ не изхвърляйки “ консуматори от мрежата, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова.

„ Съединените щати, като родоначалници на самата концепция за световно покритие на интернет, станаха тези, които започнаха противоположната политика: сегментиране на интернет, надзор върху цифровите платформи “, съобщи дипломатът.

Тя изясни, че за разлика от Съединените щати, Китай „ не изхвърля потребителите от интернет “. „ Днес си размениха местата. Те в никакъв случай не изхвърлят потребителите оттова, а изхвърлят самите корпорации, които в началото се застъпваха за световния обсег на мрежата “, сподели Захарова.

Според нея човечеството дълго време няма да може да се радва на независимост в цифровото пространство.

„ Цифрата “ ни разрешава да се движим във времето, пространството, на всички места – без ограничавания. Днес се любуваме на момента. За страдание това няма да е за дълго. Защото такава същинска независимост не би трябвало да се позволява за човечеството от тези, които желаят да управляват целия развой “, сподели тя.

„ Все още имам вяра, че процесът, при който Съединени американски щати доведоха до сегментиране и цензуриране на интернет, не е част от независимостта, суверенитета “, изясни дипломатът. „ Ние, като страни, нации, общности, би трябвало да имаме личен дигитален суверенитет, само че в това време никоя страна не би трябвало да може да цензурира и модерира нечие непознато пространство въз основа на личната си визия.

Според Захарова и през днешния ден могат да се видят признаци на ограничение на свободата в интернет. „ Сега виждаме това: сегментиране на интернет, надзор върху цифровите платформи, опция за натискане на „ аления бутон “ за изключване, включване и модериране “, заключи тя.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР