Съединените щати удължават срока, до който инвеститорите трябва да приключат

...
Съединените щати удължават срока, до който инвеститорите трябва да приключат
Коментари Харесай

САЩ удължиха срока за приключване на сделки с няколко руски компании

Съединените щати удължават периода, до който вложителите би трябвало да приключат покупко-продажбите си с Русал, съветската група Ен+ (En+) и компанията Евросибенерго. Новата последна дата е 12 ноември тази година. Това заяви Управлението по контрола над задграничните активи към финансовото министерство на Съединени американски щати, представено от ТАСС.

Преди това американските вложителите имаха позволение да вършат покупко-продажби с тези компании до 23 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 6 април министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи нови наказания против 38 физически и юридически лица от Русия, в това число Рособоронекспорт, Руската финансова корпорация и Русал. Освен за намесата в изборите, Вашингтон упреква Москва за анексирането на Крим, разпалването на принуждение в Източна Украйна, поддръжката за режима в Дамаск и хакерските атаки.

Включването в санкционния лист значи заледяване на активите в Съединени американски щати и възбрана за американските жители да вършат какъвто и да било бизнес с тези компании. Първоначално финансовото министерство на Съединени американски щати даде период до 7 май на американските вложители, с цел да се освободят от акции и дългови принадлежности на всички компании в листата, а до 5 юни - да разтрогнат договорите си с тях.

След това на американските вложители бе позволено да вършат покупко-продажби с Русал до 23 октомври, напомня ТАСС.

Групата Ен+ на Олег Дерипаска е постигнала " значителен прогрес " за свалянето на глобите против нея след 6-месечни договаряния с финансовото министерство на Съединени американски щати, заяви организация Блумбърг, базирайки се на Ен+, и представена от ТАСС.

Компанията не даде детайлности за договарянията, само че заяви, че следва да се направи още доста, с цел да бъде реализирано публично съглашение, показва Блумбърг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР