Съединените щати тайно предадоха на Украйна високоскоростни противорадарни ракети AGM-88

...
Съединените щати тайно предадоха на Украйна високоскоростни противорадарни ракети AGM-88
Коментари Харесай

САЩ снабдиха Украйна с противорадарни ракети AGM-88 HARM

Съединените щати скрито предадоха на Украйна високоскоростни противорадарни ракети AGM-88 HARM, предопределени за ориентиране към радарни лъчи. Това оповестява Business Insider.

Информация за радарно унищожаващи ракети в Украйна се появи при започване на август. Те бяха оповестени от съветски блогъри, които откриха фрагменти от HARM (High-Speed ​​​​Anti-Radiation Missile), за които се твърди, че са поразили съветската зенитно-ракетна система в Украйна. Пентагонът скоро удостовери, че HARM се доставят на Киев.

Отбелязва се, че съществуването на AGM-88 основава проблеми за съветските радари за противовъздушна защита, нужни за отбрана против украински хеликоптери и самолети, както и за противобатарейните радари, употребявани за разкриване на украинската артилерия, в това число американски реактивни системи за залпов огън. Въпреки това, съгласно вестника, преимуществото на Украйна евентуално ще бъде краткотрайно, " защото съветската войска се приспособява ".

По-рано заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Колин Кал съобщи, че Пентагонът е предал на Украйна партида противорадарни ракети AGM-88 High-speed Anti-Radar Missile (HARM). Броят на трансферираните в Киев ракети, предопределени за заличаване на радари, не беше посочен. Беше маркирано, че предаването на AGM-88 HARM на украинската страна не е почнало като част от последния пакет от военна помощ, а по-рано.

Според Кал тези оръжия са проектирани да бъдат изстрелвани от аероплан, а не от наземна апаратура. За тази цел AGM-88 HARM може да бъде приспособен за изстрелване от изтребители руско произвеждане.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР