Съединените щати смятат, че при предполагаемата атака с химическо оръжие

...
Съединените щати смятат, че при предполагаемата атака с химическо оръжие
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Асад, че е използвал и зарин

Съединените щати считат, че при хипотетичната офанзива с химическо оръжие на 7 април в град Дума, край сирийската столица Дамаск, е бил употребен освен хлор, само че и зарин, съобщи представителка на администрацията, представена от Франс прес.

Тя напомни, че наличните информации приказват за приложимост на хлор, само че има значими индикации, които загатват, че е бил употребен зарин - по-мощен нервнотоксичен сътрудник. Цитираната представителка на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, поискала да резервира анонимност, уточни огромния брой жертви и признаците на потърпевшите хора.

Толкова съществени признаци не може да бъдат провокирани от хлор, а от нервнотоксични сътрудници, означи тя.

Западните страни на няколко пъти осъдиха хипотетична приложимост на хлор от сирийския режим. Използването на зарин, за което бе обявено при нахлуване в град Хан Шейхун преди година, стана причина за американски удари по Сирия, напомня Франс прес.

Агенцията отбелязва, че екип на Организацията за възбрана на химическите оръжия към този момент е в Сирия, с цел да проверява хипотетичната химическа офанзива в Дума. Той обаче има за цел да откри какво вещество е било употребявано при нападението, а не кой е неговият причинител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР