Съединените щати ще открият посолството си в Ерусалим този следобед

...
Съединените щати ще открият посолството си в Ерусалим този следобед
Коментари Харесай

САЩ откриват символично новото си "посолство" в Ерусалим

Съединените щати ще открият посолството си в Ерусалим този следобяд - няколко месеца откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон признава града за столица на Израел и ще реалокира задачата си там.

Церемонията в действителност ще е мощно алегорична. След откриването на посолството на Съединени американски щати, което в действителност беше предопределено за консулско помещение, администрацията на Тръмп ще би трябвало занапред да търси ново място за непрекъсната задача на Съединени американски щати и това ще отнеме години.

Символиката е и в съвпадението сред откриването на посолството и 70-годишнината от основаването на Държавата Израел.

Освен това Тръмп, който с хода си прекатурна американската политика по въпроса от последните десетилетия, счита, че с признаването на Ерусалим за столица на " най-близкия съдружник " е решил въпрос, който беше най-тежкият на масата за мирни договаряния сред израелци и палестинци.

Същевременно ходът, който разгневи палестинците, подтикна няколко латиноамерикански страни да последват образеца, а политици в няколко европейски като Румъния и Чехия да обмислят сходна стъпка.

Самият Тръмп няма да посети събитието - в делегацията са щерка му Иванка Тръмп, шурей му Джаред Къшнър и финансовият министър Стивън Мнучин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР