Съединените щати са тествали хиперзвукова ракета, способна да развива скорост

...
Съединените щати са тествали хиперзвукова ракета, способна да развива скорост
Коментари Харесай

САЩ са тествали хиперзвукова ракета

Съединените щати са тествали хиперзвукова ракета, способна да развива скорост по-висока пет пъти от скоростта на звука. Това е първият сполучлив тест от класа на оръжията от 2013 година насам. Това са съобщили от Пентагона в понеделник, представен от " Тойтерс ".

Тестът се е провел, до момента в който Съединени американски щати и техните световни противници форсират темпото си за създаване на хиперзвукови оръжия .

Тестът се е провел предходната седмица, се споделя в изказване на Агенцията за напреднали проучвателен планове в региона на защитата или DARPA. Ракетата е издигната от Raytheon Corporation.

" Това ни доближава една стъпка по-близо до прекосяването към стратегия, която предлага благоприятни условия за идващото потомство на американската войска ", сподели Андрю Нодлър, управител на държавната организация към Министерство на защитата, която се занимава с развиването на новите технологии в американската войска. Няма целева дата за този преход, само че се приготвят до края на годината.

Припомняме, че през юли Русия тества хиперзвуковата крилата ракета " Циркон ", като тя е блъснала наземна цел край крайбрежията на Баренцово море, отдалечена на повече от 350 км, заяви " Интерфакс ".
 Русия въоръжава една от фрегатите си с новата хиперзвукова ракета
Русия въоръжава една от фрегатите си с новата хиперзвукова ракета " Циркон "

Лети със скорост по-висока с над 10 пъти от тази на звука

Уточнява се, че ракетата е изстреляна от разположения в Бяло море транспортен съд " Адмирал Горшков ".

Руският президент Владимир година, разгласи, че въпросните хиперзвукови ракети са част от ново потомство съветски оръжия, които могат да ударят съвсем всяка точка на света и да избегнат издигнатия от Съединени американски щати ракетен щит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР