Съединените щати са обезпокоени от кибератаката срещу украинските министерства и

...
Съединените щати са обезпокоени от кибератаката срещу украинските министерства и
Коментари Харесай

Съединените щати обезпокоени от кибератаката срещу Украйна

Съединените щати са обезпокоени от хакерската атака против украинските министерства и към този момент не знаят кой стои зад нея. Това съобщи през днешния ден прессекретарят на Белия дом Джен Псаки по време на постоянния брифинг за медиите.

„ Съединените щати, нашите съдружници и сътрудници са обезпокоени от хакерската атака. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е осведомен за това. Към момента нямаме данни за това кой е причинителят и не мога да дава нищо съответно ”, изясни тя.

Пентагонът също излезе със известие, че към този момент не може да дефинира кой стои зад хакерската атака против украинските държавни уеб сайтове.

Припомняме, че няколко основни украински държавни уеб страницата бяха изключени от мрежата вследствие на огромна хакерска атака, случила се на фона на възходящото напрежение сред Русия и западните съдружници на Украйна,. " В резултат на огромна хакерска атака уебсайтовете на Министерството на външните работи и на редица други държавни организации са краткотрайно изключени ", съобщи представител на външното министерство.

Министерството на образованието написа във Facebook, че уебсайтът му не работи заради " световна хакерска атака ", която е била осъществена през нощта.

Уебсайтът на кабинета и на министерството на изключителните обстановки също са обект на офанзивата, като по-късно услугите на държавния уебсайт бяха възобновени.

Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Алексей Данилов упрекна Русия за хакерската атака против уеб страницата на държавното управление. Пред английския ефирен канал „ Sky News ” той съобщи, че офанзивите са осъществени от „ съветски експерти ”.

„ Ние виждаме ясно техния почерк. Тези дейности са осъществени от съветски експерти ”, сподели Данилов, заявявайки, че е уверен в това 99,9%.

Той обърна внимание върху обстоятелството, че известията за почналата късно през нощта хакерска атака се е появила в съветските медии единствено час след началото им. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР